ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Cupping

Iemand die cupping beoefent is een acupuncturist.

Cupping is een vorm van spier- en bindweefselmassage door middel van een vacuüm gezogen schaaltje dat op de huid is geplaatst. Cupping is verwant aan acupunctuur en komt voort uit de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Het belangrijkste doel van cupping is een betere bloeddoorstroming van het gebied dat wordt behandeld. Hierdoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Cupping wordt ook gebruikt om spieren te ontspannen en in Rusland is het bekend onder de naam 'banki', meervoudsvorm van 'banka'.

Maar, tegenwoordig zijn er gloednieuwe schaaltjes op de markt, uit siliconen gemaakt. Tot op heden waren deze bekertjes altijd uit glas vervaardigd, een breekbaar en inflexibel materiaal. Tevens was dat glas dermate moeilijk te gebruiken, dat men - om de zuigkracht, die nodig was om de therapeutische effecten te bewerkstelligen - alcohol en een vlam moest gebruiken, die men in elke beker aanbracht, om die beker dan zo vlug mogelijk op de huid te plaatsen. De koeling van de lucht in de bekers resulteerde in de therapeutische zuigkracht.

Dankzij geavanceerde materialen van de moderne wetenschap kunnen deze rigide en onhandige bekers eindelijk vervangen worden door flexibele schaaltjes, die uit siliconen zijn samengesteld. In wezen zijn ze onbreekbaar, handig om vervoerd te worden, maar vooral veel gemakkelijker om de zuigkracht te controleren, door simpelweg op de bekers zacht of hard te knijpen. Tevens verdwijnen de sporen na enkele dagen, in plaats van na enkele weken.

Organisaties gespecialiseerd in cupping


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in cupping op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht