ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Cupping, een vorm van spier- en bindweefselmassage

Cupping is verwant aan acupunctuur en komt voort uit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG).
door Tsenne Kikke - woensdag 4 juli 2012 5:40

Cupping is een vorm van spier- en bindweefselmassage door middel van een vacuüm gezogen schaaltje dat op de huid is geplaatst. Cupping is verwant aan acupunctuur en komt voort uit de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Het belangrijkste doel van cupping is een betere bloeddoorstroming van het gebied dat wordt behandeld. Hierdoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Cupping wordt ook gebruikt om spieren te ontspannen en in Rusland is het bekend onder de naam 'banki', meervoudsvorm van 'banka'.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier ervaringen gehad met cupping? Of, weet je er iets meer over te schrijven? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht