ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

In Encyclopedia Spiritualia werd de tekst over Cupping aangepast

Cupping kan nu met schaaltjes worden toegepast, die uit siliconen zijn gemaakt.
door Tsenne Kikke - dinsdag 20 januari 2015 22:24

Cupping is een vorm van spier- en bindweefselmassage door middel van een vacuüm gezogen schaaltje dat op de huid is geplaatst. Cupping is verwant aan acupunctuur en komt voort uit de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Het belangrijkste doel van cupping is een betere bloeddoorstroming van het gebied dat wordt behandeld. Hierdoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Cupping wordt ook gebruikt om spieren te ontspannen en in Rusland is het bekend onder de naam 'banki', meervoudsvorm van 'banka'.

Maar, tegenwoordig zijn er gloednieuwe schaaltjes op de markt, uit siliconen gemaakt. Tot op heden waren deze bekertjes altijd uit glas vervaardigd, een breekbaar en inflexibel materiaal. Tevens was dat glas dermate moeilijk te gebruiken, dat men - om de zuigkracht, die nodig was om de therapeutische effecten te bewerkstelligen - alcohol en een vlam moest gebruiken, die men in elke beker aanbracht, om die beker dan zo vlug mogelijk op de huid te plaatsen. De koeling van de lucht in de bekers resulteerde in de therapeutische zuigkracht.

Dankzij geavanceerde materialen van de moderne wetenschap kunnen deze rigide en onhandige bekers eindelijk vervangen worden door flexibele schaaltjes, die uit siliconen zijn samengesteld. In wezen zijn ze onbreekbaar, handig om vervoerd te worden, maar vooral veel gemakkelijker om de zuigkracht te controleren, door simpelweg op de bekers zacht of hard te knijpen. Tevens verdwijnen de sporen na enkele dagen, in plaats van na enkele weken.

Het filmpje hieronder vertelt jou er meer over ...

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier persoonlijke ervaringen opgedaan met cupping? Of, weet je er iets extra waardevols over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar? Bovendien is elke vorm van opgedrongen reclame storend voor de lezer, tenzij hij/zij er zélf naar vraagt via de rubriek 'Zoek&Vind' en de 'Zakelijke Blogs'.

Stel je interesse in doelgerichte reclame, en/of streef je naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Hoe  langer en veelvuldiger je bij ons adverteert, hoe sterker jouw naambekendheid. En, voor reclame betalen, zou in wezen geen probleem mogen zijn, integendeel! Want..., verantwoorde reclame zou zelfs een bestaand probleem kunnen oplossen.

- Zoek&Vind... indien je zowel meer klandezie evenals naambekendheid op prijs stelt -

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht