ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Het Verenigd Koninkrijk heeft een nieuwe koningin!

Tsenne Kikke Auteur
Tsenne Kikke

Geplaatst op
zaterdag 6 mei 2023 21:05

Charles en Camilla ontmoetten elkaar in 1970 bij een polowedstrijd. Toen was ze 24 en hij 22. Naar verluidt had haar overgrootmoeder een affaire gehad met koning Edward VII. "Mijn overgrootmoeder was de minnares van jouw betovergrootvader," zou ze toen tegen Charles hebben gezegd. En, vandaag zijn ze koning en koningin...

Toch vreemd, hé! Indien een koning aldaar huwt, wordt zijn echtgenote een koningin. Maar, het omgekeerde is niet waar. Zo werd Philip Mountbatten, de man van koningin Elizabeth II, niet tot koning benoemd. Wel verkreeg hij in 1957, na herhaaldelijk aandringen, de titel van Prins.

Met duizenden kwamen de Britten vandaag naar buiten om in de Londense regen naar hun versgekroonde koning  te mogen zwaaien . “De koets zien, de soldaten horen marcheren, de kanonschoten voelen trillen: daar kan niets tegenop,” klonk het. Er waren geen grote incidenten. Enkele anti-monarchistische demonstranten werden wel gearresteerd en er waren eveneens enkele meldingen van hardhandige politieoptredens.

Na Charles werd koningin Camilla gezalfd en gekroond, maar ze legde geen eed af.

Met vier kinderen, acht kleinkinderen en twaalf achterkleinkinderen heeft de Queen zich nooit zorgen moeten maken over een troonopvolger. Na jaren wachten mocht Charles zich eindelijk koning noemen, terwijl William voortaan de kroonprins is én zijn opvolger. Achter hem staat Prins George in de rij.

De pas gekroonde prinses van Wales, de vrouw van kroonprins William, is op dit moment volgens velen de machtigste persoon in de koninklijke familie. "De monarchie rust op de slanke schouders van de 40-jarige Kate Middleton. Alles rust nu op haar. Zij is de enige moderne mooie vrouw die goed opgeleid is, substantieel in zichzelf, die zich daadwerkelijk wil inzetten voor de ontberingen van deze instelling. Niet veel jonge vrouwen zouden dat aankunnen," klonk het.

Middleton heeft in het verleden meermaals bewezen om  in de familie  een vredestichter te zijn. Zo hebben William en Charles door de jaren heen een gespannen relatie gehad, maar de prinses van Wales hielp hen om hun verschillen te overbruggen. Volgens de Daily Mail was het Kate die de onderstaande familiefotoshoot voor Charles' 70 ste verjaardag organiseerde. Naar verluidt heeft ze ook geprobeerd om als vredestichter op te treden tussen William en zijn broer prins Harry. Daarin is ze dus tot op heden niet geslaagd.

Dat weten we dan ook weeral...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht