ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Godsdiensten: de 45-jarige sekteleider ‘Mother God’ dood en gemummificeerd aangetroffen

Niet enkel in onze gewesten, maar ook elders lopen er geestgestoorde alternaïeve 'spirituele' geesten rond.
door Tsenne Kikke - woensdag 27 december 2023 18:19

Dubbelgestoord zijn doet geen pijn, maar 't jeukt misschien wel een beetje. Zo lopen er hier en daar in de alternaïeve 'spirituele wereld', gestoorde geesten rond die dan spijtig genoeg ook nog eens in staat zijn om gelijkaardige lugubere stervelingen aan te trekken. Maar, waar ik het nu over zal hebben, was wel een extreem gestoord geval.

Zo werd er in de Verenigde Staten op 28 april 2021 een gemummificeerd lichaam ontdekt, versierd met kerstverlichting en glitter. Het lijk werd geïdentificeerd als dat van Amy Carlson, ook wel bekend als ‘Mother God’, de leidster van de ‘Love Has Won’-sekte. Haar volgelingen zouden haar lijk aanbeden hebben als een heilig artefact.

De leden die toetraden, waren vooral gewone stervelingen met fysieke en geestelijke klachten, omdat Carlson geloofde (en beloofde) dat ze de pijn van de wereld via haar lichaam kon verdragen.

Ze predikte ook de deugden van marihuana en alcohol als ‘medicijn’, en de sekte verkocht dubieuze producten, zoals colloïdaal zilver als alternatief gezondheidsmiddel, ook al had de Food and Drug Administration in de VS gewaarschuwd voor de gevolgen, en vooral voor het feit dat het niet werkt.

De politie werd gecontacteerd door voormalig sektelid Miguel Lamboy. Hij vertelde dat hij het lichaam had gezien en dat de groepsleden zijn kind gegijzeld hielden. Zeven van de sekteleden werden na de ontdekking gearresteerd. De redenen voor de arrestaties varieerden van misbruik van een lijk tot kindermishandeling.

Documentaire

Streamingsdienst HBO biedt momenteel de driedelige documentaire ‘Love Has Won: The Cult of Mother God’ op hun platform aan (wél niet in België). Het gaat over het waanzinnige verhaal van die McDonalds-manager, die sekteleidster werd en als mummie werd teruggevonden

Amy Carlson, in een vorig leven Jeanne d’Arc, Marilyn Monroe en Cleopatra, daarna manager in een McDonalds-restaurant, stierf uiteindelijk als uitgemergelde sekteleidster. Haar volgelingen geloofden dat ze ‘Moeder God’ was en hielden haar lichaam na haar dood bij totdat ze helemaal gemummificeerd was.

Amy Carlson was ooit een gewoon meisje uit Kansas dat het supergoed deed op school. Later werd ze een ambitieuze vrouw die het tot restaurantmanager schopte bij McDonalds. Maar dan, van de ene dag op de andere, zag ze ‘het licht’, gooide ze haar verleden overboord, en startte ze de 'Love Has Won'-sekte. Ruim vijftien jaar later stierf ze vanwege orgaanfalen. Haar lichaam was compleet afgetakeld, omdat ze “alle ziektes van de wereld op zich moest dragen”.

In de overtuiging dat ze ziek was - omdat ze de pijn van de wereld op zich had genomen - was Carlson ruim 25 kilogram vermagerd toen ze stierf. Ze at nog amper en leefde vooral op alcohol en colloïdaal zilver, waardoor haar huid een verontrustende paarsachtige kleur kreeg.

In de woning vonden agenten haar de stoffelijke resten. Ze was opgebaard in een soort van slaapzak. Het lichaam was versierd met bloemen en kerstverlichting. Een autopsie kon niet meer worden uitgevoerd omdat het te fel gemummificeerd was. Na de ontdekking ervan werden verschillende volgelingen in hechtenis genomen op verdenking van misbruik van een lijk. Die aanklachten werden later ingetrokken. Maar de Love Has Won-sekte had wel alle aandacht naar zich toegetrokken.

‘Love Has Won’ postte regelmatig filmpjes op sociale media waarin Carlson verschillende New Age-overtuigingen omarmde en twijfel zaaide over de gevestigde wetenschap. De overtuigingen van de sekte bevatten elementen van zowel de reguliere Abrahamitische religies als New Age spiritualisme.

Carlson, die zichzelf ‘Moeder God’ noemde, verwierf bekendheid door haar talrijke YouTube filmpjes. Daarin beweerde ze dat ze 534 reïncarnaties achter de rug had en 19 miljard jaar oud was. Eerdere incarnaties waren onder meer Jezus Christus, Jeanne d’Arc, Cleopatra en Marilyn Monroe. Haar goedgelovige volgelingen beweerden eveneens dat ze de dochter van Donald Trump was.

Op het einde van haar leven had ze een zwaar alcoholprobleem waardoor ze agressief werd. In verschillende video’s kan je ‘Moeder God’ tegen haar groepsleden zien roepen en tieren. Daarnaast getuigden verschillende ex-leden over de barre omstandigheden en de lange werkuren waarin ze niet mochten neerzitten, en zo meer.

Tijdens haar leven beweerden Amy's zusters, evenals haar moeder, dat ze een sekteleidster is en mogelijk geestesziek; beweringen, die Amy natuurlijk ontkende.

"In 2006 werd ik opgeroepen voor een missie. Ik gaf me er gewoonweg aan over en omarmde het. Mijn engelen vertelden me dat ik de mensheid moest gaan dienen en dat ik alles moest opgeven, ook mijn drie kinderen. Dat deed ik. Ik breng vrede op de planeet via mijn organisatie 'Love Has Won'. Dat is mijn rol. Het is mijn werk. En ik zal doen wat nodig is," zei Amy, die beweerde dat ze met de 'kracht van liefde' mensen van kanker had genezen en wonderen kon verrichten, "een beetje zoals Jezus," voegde ze eraan toe.

Amy beweerde ook dat ze meerdere levens heeft geleefd. "Ik was Marilyn Monroe, Jeanne d'Arc, Jezus. Ik herinner me opgehangen te zijn geweest, aan een kruis, net als Jezus."

Dit leven werd ze amper 46 jaar oud...

Mijn zus leidt een sekte met een hoop volgelingen...

Rick Alan Ross, CEO van het 'Cult Education Institute', gaf eveneens zijn mening...

Mother Carlson aka Mother God

Zij IS God...

De gehele Dr. Phil documentaire uit 2020

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

En, dan hebben we nog een 400-tal sterk afgeprijsde boeken!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht