ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Boeren en klimaatactivisten bezetten Den Haag

"Wij laten ons niet afschrikken, wij blijven," klonk het onder andere…
door Tsenne Kikke - zondag 12 maart 2023 10:16

De Nederlandse hoofdstad Den Haag beleefde gisteren een nerveuze dag: 25.000 boerenwaren er bijeengekomen om te protesteren tegen het stikstofbeleid van de regering. Het was het maximum aantal betogers dat de gemeente had toegelaten.

De demonstranten kwamen bijeen in het Zuiderpark voor het protest 'Farmers Defence Force' - een vereniging die opkomt voor de belangen van de boeren. De protestactie was volgens FDF niet alleen om de boerenstandpunten naar voren te brengen over bijvoorbeeld het stikstofbeleid en de gedwongen uitkoop van boeren, maar ook om allerlei andere maatschappelijke problemen onder de aandacht te brengen, zoals de toeslagenaffaire en de gascrisis in Groningen. Veel mensen hadden dan ook omgekeerde Nederlandse vlaggen bij zich, droegen rode boerenzakdoeken en hartjesballonnen. Ze hadden slechts twee tractoren mee - meer liet het stadsbestuur niet binnen. Oorspronkelijk was het plan om met 5.000 tractoren naar Den Haag te komen, maar dat mocht dus niet van de gemeente.

Onder andere PVV-leider Geert Wilders sprak de betogers toe. Hij riep de demonstranten op om komende woensdag te gaan stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen. "Willen jullie meer of minder Rutte en Kaag," vroeg hij de demonstranten, een variant op zijn omstreden Marokkanen-uitspraak. De actievoerders riepen luidkeels "minder!". "Dan gaan we dat regelen." De PVV-leider noemde stikstof 'een smoes om de boeren weg te jagen en een land vol te proppen met duizenden woningen voor asielzoekers".

De sfeer bleef aldaar rustig, al vond er even na het middaguur wel een opstootje plaats aan de rand van het veld. Eén klimaatactivist werd opgepakt toen hij stickers op een waterkanon wilde kleven en enkele heethoofden mochten zich in de cel laten afkoelen.

Enkele kilometers verderop bezetten klimaatactivisten van 'Extinction Rebellion' dan weer de snelweg A12 in Den Haag. Vanuit verschillende hoeken gingen een paar duizend activisten bij de ingang van een tunnel zitten. Ze hingen zwarte doeken op. De weg was zowel de stad-in als de stad-uit afgesloten, meldde de politie. Met de actie verzette Extinction Rebellion zich tegen subsidies voor fossiele brandstoffen, maar ook de belastingvoordelen waren een doorn in het oog van de activisten. De politie pakte een 700-tal van die klimaatactivisten op. Ze werden in stadsbussen naar het politiebureau gebracht.

En jawel: ook België wordt met het stikstofprobleem geconfronteerd. Stikstof is voornamelijk afkomstig van landbouw, transport, industrie, energieproductie en de huishoudens. Te veel stikstof zorgt nu eenmaal voor minder planten- en diersoorten: de biodiversiteit neemt af, de natuur verarmt, en het evenwicht in de natuur, zijnde: het ecosysteem, raakt verstoord...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht