ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Het ‘Monster van Sarah Lawrence’ kreeg 60 jaar celstraf

"Hij infiltreerde een studentenhuis en leidde hen als een sekte…"
door Tsenne Kikke - zondag 22 januari 2023 2:00

Op het eerste zicht klinken deze waarachtig gebeurde feiten ongelooflijk in de oren - maar, als je weet in welke diepe hypnotische slaap mensen vertoeven, wordt het aannemelijker. Als buitenstaander kan je het slechts op één manier trachten te begrijpen, namelijk: door jezelf in de schoenen van de slachtoffers te plaatsen.

Zo was een groep twintigers tien jaar lang in de ban van een zekere Lawrence Ray, de 63-jarige vader van een medestudente. Hij infiltreerde hun studentenwoning op een elitecampus, verhuisde met hen naar Manhattan en maakte seksueel, fysiek en mentaal misbruik van de jongeren. Het zogenaamde ‘monster van Sarah Lawrence’ verkreeg inmiddels een celstraf van 60 jaar.

Larry Ray, geboren als Lawrence Grecco, werd al  in april schuldig bevonden aan sekshandel, afpersing en nog een rist andere aanklachten, maar sinds vrijdag kent hij zijn straf. "Het was puur sadisme," zei de rechter bij de uitspraak.

In 2010 was Ray net vrijgekomen uit de gevangenis omwille van een inbreuk tegen de voogdijregeling. Eerder was hij ook al veroordeeld voor fraude toen hij de vriendenkring van zijn dochter infiltreerde. Als een sekteleider verstrengelde hij zich met de levens van zijn dochter en haar vrienden. Hij vervreemdde hen van hun familie en terroriseerde hen seksueel, mentaal en in sommige gevallen ook fysiek.

De zaak kwam aan het licht na een uitgebreid exposé in 'New York Magazine'. Hetzelfde blad bracht ook de oplichterspraktijken van Anna ‘Delvey’ Sorokin aan het licht, dat later door Netflix verfilmd werd als Inventing Anna. Over de ‘de gestolen kinderen van Sarah Lawrence’, zoals de bovenkop van het artikel luidde, verschenen eveneens verschillende televisiedocumentaires. Betaalzender 'Hulu' pakt in februari uit met een driedelige docureeks.

Horrorhuis

De wanpraktijken begonnen in de studentenhuisvesting van de universiteit van 'Sarah Lawrence', een progressieve en prestigieuze kleine universiteit in het noorden van de staat New York. Dochter Talia Ray vroeg haar huisgenoten of het goed was als haar vader een tijdje bij hen zou ‘crashen’. De man kwam aan het begin van het schooljaar net vrij uit de gevangenis en was volgens zijn dochter veroordeeld door ‘corrupte politici’.

Eenmaal daar, trakteerde hij de acht bewoners op diners en sprak hij uitvoerig over zijn verleden bij de CIA. Hij maakte indruk op de studenten met zijn preken over ‘waarheid en rechtvaardigheid’. In een-op-een-gesprekken namen ze hem in vertrouwen, wat leidde tot wekelijkse ‘therapiesessies’.

De zaken begonnen helemaal fout te lopen wanneer Ray met een aantal van hen op het einde van het schooljaar verhuisde naar een eenkamerappartement in Manhattan. ‘Een horrorhuis’, zo klonk het in de rechtbank.

Wanneer de man eenmaal het vertrouwen van de twintigers had gewonnen, beschuldigde hij hen er regelmatig van schade te hebben toegebracht aan zijn eigendom. Een van zijn slachtoffers maakte hij wijs dat hij haar had proberen vergiftigen. Onder druk bekenden de studenten zaken die ze nooit hadden gedaan. Ray zette hen tegen elkaar op en liet hen elkaar vernederen. Eén van de slachtoffers werd bedreigd met een mes, een ander slachtoffer werd door Ray in een wurggreep genomen tot hij het bewustzijn verloor.

Een vrouwelijk slachtoffer werd na jaren van seksuele manipulatie gedwongen zich te prostitueren, zogezegd: om schade aan zijn eigendommen terug te betalen. Ray zou op die manier meer dan een half miljoen dollar buitmaken. "Het was een hel. Het was een bewuste en voortdurende poging om mij te breken," zei het slachtoffer dat tot op vandaag mentaal worstelt met de impact.

Vier slachtoffers zouden onder invloed van Ray een zelfmoordpoging hebben ondernomen. De ex-vriend van zijn dochter stapte in 2020 effectief uit het leven. Een van de slachtoffers blijft Ray tot op vandaag trouw. Zij pleitte in een aparte rechtszaak schuldig aan witwaspraktijken.

School wist van niets

De politie startte het onderzoek toen 'New York Magazine' de feiten in 2019 uit de doeken deed. Een jaar later werd Larry Ray aangeklaagd. De Sarah Lawrence-universiteit zei destijds dat de school niet op de hoogte was van de aanwezigheid van de vader op de campus. In een officiële reactie aan de studenten zei de rector later dat de school maatregelen heeft genomen toen de zaak aan het licht kwam, maar tegelijk benadrukte ze dat de misdaden die ter sprake kwamen in de strafzaak, hebben plaatsgevonden toen de groep al verhuisd was van de campus.

De dader, die volgens zijn advocaten als kind fysiek en seksueel misbruikt werd, deed in de rechtbank vooral zijn beklag over de slechte leefomstandigheden in de gevangenis. "De afgelopen drie jaar in de cel waren een hel," zei hij. In elk geval zal hij er nog een tijdlang moeten verblijven.

Bron: De Standaard

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht