ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Opsporingsbericht: Agressieve inbreker slaat de 69-jarige Freddy uit Aalst in elkaar

“Hij maakte me wakker en zei dat hij me ging vermoorden…”
door Tsenne Kikke - zondag 4 december 2022 19:54

Elke bezoeker moet iets aan deze Spiritualia-website kunnen hebben - en, misschien kunnen sommigen zelfs de politie helpen...

Zo moest Freddy uit Aalst voor zijn leven moeten vechten toen hij in het voorjaar het slachtoffer werd van een erg agressieve home invasion. “De inbreker probeerde me eerst te verstikken met een kussen, dan begon hij te slaan”, vertelde hij aan Faroek. De politie verspreidt nu een robottekening van de verdachte: een jonge man van rond de 20 met een opvallend wit Adidas-vissershoedje.

“In maart onderging ik een zware hartoperatie waarbij ze stents hebben gestoken”, vertelde Freddy aan Faroek Özgünes. Na de dag dat hij uit het ziekenhuis ontslagen werd, kreeg hij te maken met die uitzonderlijk agressieve inbreker.

Het was de nacht van 31 maart op 1 april. “Ik was vroeg gaan slapen omdat ik nog moe was van de operatie. En dan, midden in de nacht, staat er plots een man naast mijn bed die me wakker maakt.”

De dief was heel stilletjes het appartement van Freddy, waarvan de deur niet op slot was, binnengeslopen en alles doorzocht. De man wilde dat Freddy een geldkoffertje opende dat hij net gevonden had. Het ging om een jonge man van een jaar of 20, met een licht getinte huid en een opvallend wit vissershoedje van Adidas, en hij sprak perfect Nederlands.

Maar wanneer Freddy uitlegde dat er niets inzat, en dat het koffertje niet meer opengaat, liep het mis. De inbreker werd dermate agressief dat Freddy moest vechten voor zijn leven. “Hij zei verschillende keren dat hij me ging vermoorden. Je voelt je al niet goed … op dat moment voel je je een verloren man”, vertrouwde hij Faroek toe.

Ondertussen werd Freddy’s buurvrouw gealarmeerd door het hulpgeroep en het lawaai in de flat. Ze belde de politie, en die was gelukkig vlak in de buurt. Drie minuten later was er al een patrouille ter plaatse. Maar wanneer de inbreker de agenten hoorde binnenstormen, draaide hij snel de deur van de slaapkamer op slot en ging er via het raam vandoor. Enkel zijn heuptasje (inhoud: zie foto), en het typerende witte vissershoedje bleven achter.

Robottekening

De politie liet van de inbreker een robottekening maken. Volgens Vincent Valkiers van de recherche van Aalst zou de verdachte weleens een link met de omgeving kunnen hebben. “Wij hebben die nacht met verschillende teams meteen een klopjacht gehouden, maar de man was nergens meer te bekennen. Eén van de mogelijke pistes die wij onderzoeken is dat de verdachte zich ofwel in de buurt heeft weggestopt tot de politie opnieuw vertrokken was, of dat hij mogelijk een woning is binnen gegaan.”

De speurders zijn nu op zoek naar mensen die de man herkennen, of die hem die nacht misschien gezien hebben. Hij vluchtte weg met het geldkoffertje: dat kan iemand zijn opgevallen. Het appartement van Freddy ligt in de Heilig Hartlaan in Aalst, vlakbij de kerk. Als iemand die nacht iets verdachts heeft gezien, dan zouden de speurders dat graag weten.

Nu, meer dan zeven maanden later, heeft de bont en blauw geslagen Freddy nog op verschillende plekken pijn. Zijn arm kan hij nog steeds niet goed optillen. Maar hij is zijn buurvrouw en de politie erg dankbaar. “Moest de politie er niet zo snel geweest zijn, dan had het slechter met mij kunnen aflopen”, zuchtte hij. Hij hoopt nu dat iemand de dader dankzij zijn getuigenis herkent.

Met al jouw tips kan je terecht bij de politie op het gratis nummer 0800 30 300 of mailen naar [email protected]

Had Freddy te maken met een kapper-aan-huis?...

"Hij droeg een wit vissershoedje van het merk Adidas en had een wit schoudertasje met zwarte accenten bij. In het tasje zat Freddy's gestolen fototoestel, een hoesje met figuur, een potje met marihuanablad, een metalen aansteker met opbergdoosje van Clipper, een nagelknipper, een kappersschaar en een oplader met USB-kabel."

Vooral vreemd is dat die man geen inbrekersmateriaal bijhad. Alsof hij wist dat die deur om 2 uur 's nachts niet op slot zou zijn...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht