ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Oekraïne stuurt Tvorchi naar het Eurovisiesongfestival met 'Heart of steel'

Met dit lied trekt Oekraïne naar Songfestival, show uitgezonden vanuit schuilkelder in metrostation in Kiev.
door Tsenne Kikke - zondag 18 december 2022 18:09

Oekraïne won dit jaar met de band Kalush Orchestra het Eurovisiesongfestival in Turijn, toen de oorlog in Oekraïne al enkele maanden bezig was. De band veilde daarna zijn trofee, een kristallen microfoon, en haalde zo 838.000 euro binnen, waarmee het Oekraïense leger drones kon aankopen.

Normaal gezien, organiseert het land dat wint de volgende editie, maar door de oorlog in Oekraïne werd daarvan afgeweken. Het volgende Eurovisiesongfestival zal daarom in Liverpool plaatsvinden, omdat het Verenigd Koninkrijk als tweede eindigde.

Zo zal Oekraïne de elektroband Tvorchi naar het Eurovisiesongfestival 2023 sturen. Ze brengen het Engelstalige nummer 'Heart of steel'. Opvallend: de nationale finale werd niet vanuit een gewone televisiestudio uitgezonden, maar wel via een ondergronds metrostation in Kiev, dat dienst doet als schuilkelder.

Tijdens hun optreden droegen de dansers gouden gasmaskers en op de schermen achter de groep stonden teksten als: "Wees niet bang om te zeggen wat je denkt." Een zin, die ook in het nummer voorkomt. Er waren ook symbolen te zien die het gebruik van kernwapens aan de kaak stelden.

Zanger Jeffery Kenny en toetsenist Andrew Hutsuliak bedankten de Oekraïners voor de steun. “We hadden niet gedacht dat we zouden winnen maar willen iedereen die ons gesteund heeft, die naar onze muziek luistert, en die vecht aan het front bedanken.”

Zoals je kunt zien, gaven de juryleden de meeste punten aan KRUTь, maar het volk verkoos Tvorchi. 'Heart of steel' is niet barslecht, doch volgens mij had de jury een veel betere smaak dan het publiek, vind ik. Vergelijk, en oordeel voor jezelf...

'Heart of steel' van Tvorchi

Krutь's 'Kolyskova'

Krutb's (Krut) echte naam is Maryna Valeriivna Krut, een 26-jarige Oekraïense zangeres, dichteres, componiste die een bandura bespeelt, zijnde: een Oekraïense harp .

Over het lied zei ze...: "Ik schreef het voor mijn geliefden aan het front: voor mijn vriend, mijn manager, mijn vrienden en vriendinnen die nu het Oekraïense leger dienen. Sommigen van hen bevinden zich op dit ogenblik op de contactlijn met de vijand, waar de unieke opnamen, die in deze video zijn gebruikt, zijn gefilmd. Het is eveneens opgedragen aan alle Oekraïense kinderen. Als je kinderen over de oorlog wilt vertellen, neem dan een sprookje als basis voor de plot. Vergeet niet dat we allemaal ooit kinderen waren. Van de verhalen van onze grootouders over de oorlog, fantaseerden we een sprookje. De huidige oorlog kan echter niet worden geromantiseerd. Elke dag geven de beste zonen en dochters van Oekraïne hun leven voor de vrijheid. Speciale dank voor de beelden van de contactlijn aan onze Strijdkrachten! Wij geloven in jou! En we zullen de vijanden niet vergeven, de waarheid is van ons, de overwinning is van ons!"

Krut's 'Kolyskova' is een slaapliedje gewijd aan Oekraïense kinderen tijdens de oorlog; een lied over ogen die de hemel vasthouden.

En nu we toch bezig zijn...

Jerry Heil met haar 'When God shuts the door' verkreeg de derde plaats, zowel in de ogen van de jury evenals in die van het grote publiek. In het lied vraagt ze zich af waarom haar godheid haar deur op slot heeft gedaan.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, via een aankoop, bijvoorbeeld, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht