ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Het Pentagon UAP-bureau verzamelde honderden UFO-meldingen…

… maar vond nog geen bewijs van buitenaardse wezens.
door Tsenne Kikke - donderdag 22 december 2022 17:27

Het ministerie van Defensie gaf een update over hun nieuwe bureau dat belast is met het onderzoek naar ongeïdentificeerde luchtverschijnselen (UAP) en zei dat, hoewel de groep tot nu toe een groot aantal meldingen heeft verzameld, er geen aanwijzingen zijn dat het verschijnsel, zoals gezien door militaire piloten, buitenaards van aard is. Tijdens een persconferentie legde de directeur van het 'All-domain Anomaly Resolution Office' (AARO), Dr. Sean Kirkpatrick, uit dat ze "mechanismen hebben ingesteld om ervoor te zorgen dat we konden beginnen met de ontvangstneming van actuele rapporten," en dat ze nu "aanzienlijk meer" gevallen hebben om te bekijken.

Toen aan Kirkpatrick werd gevraagd te zeggen hoeveel meldingen er zijn verzameld, leek hij terughoudend om een precies aantal te geven, maar hij merkte op dat het er "enkele honderden" meer waren dan het Pentagon in zijn UAP-rapport van 2021 vermeldde. Wat iedereen natuurlijk het meest bezighoudt is de oorsprong van deze ongewone objecten en de mogelijkheid dat ze van buiten deze wereld komen.

Op de vraag of er in de talrijke gevallen die ze hebben verzameld enige aanwijzing is dat "een van deze anomalieën een ruimtewezen is", waren de ambtenaren die toezicht houden op AARO nogal definitief in hun antwoord. Ronald Moultrie, ondersecretaris van defensie voor inlichtingen en veiligheid, zei: "Op dit moment is het antwoord nee, we hebben niets."

Misschien beseffende dat voor veel mensen de spreekwoordelijke buitenaardse hypothese de kern vormt van het UAP-mysterie en dat talloze mensen vermoeden dat de regering een buitenaardse aanwezigheid in de doofpot stopt, benadrukte hij verder dat het bureau zich inzet voor "openheid en objectiviteit" en transparantie. Moultrie gaf ook de verzekering dat "als we zoiets vinden, we het zullen bekijken en analyseren en passende maatregelen zullen nemen", hoewel hij niet aangaf wat die volgende stappen zouden inhouden. Kirkpatrick sloot zich op zijn beurt aan bij dat gevoel, en zei: "Als natuurkundige moet ik me houden aan de wetenschappelijke methode, en ik zal die gegevens en de wetenschap volgen waarheen ze ook leiden".

Nu buitenaardse wezen voorlopig lijken te zijn uitgesloten, mijmerde Moultrie achteraf dat "er niet één antwoord voor dit alles is, en dat er eerder zeer veel verschillende antwoorden zullen zijn," en dat onder de mogelijkheden zowel vijandige technologie als prozaïsche verklaringen, zoals ballonnen of goedaardige drones die op een dwaalspoor waren geraakt, waren. Toch gaf Kirkpatrick toe dat in sommige gevallen "er dingen zijn die een interessante vluchtdynamiek lijken te vertonen" die buiten de grenzen van de eerder genoemde groepen lijken te vallen en "we onderzoeken die specifieke gevallen grondig".

Van belang voor UFO-onderzoekers met een lange staat van dienst was de vraag of de Amerikaanse regering al dan niet in het bezit is van neergestorte ruimtevaartuigen van lang geleden. Hierover verklaarde Moultrie dat "we teruggaan en proberen alle gecompartimenteerde programma's die dit departement heeft gehad te begrijpen" en dat, in het proces van dat onderzoek, "ik tot nu toe niets in die holdings heb gezien dat erop wijst dat er een buitenaards bezoek is geweest, een buitenaardse crash, of iets dergelijks." Hij verduidelijkte verder dat met 'holdings' alle soorten documentatie werden bedoeld, van "memo's die iemand heeft geschreven" tot "dingen die mensen op stukjes papier hadden gekrast."

Hoewel degenen die alsmaar hopen op een antwoord op het UFO-raadsel de update van het Pentagon nogal ontmoedigend kunnen vinden, kunnen doorgewinterde studenten van het fenomeen tenminste troost putten uit het feit dat het DoD een echt onderzoek lijkt uit te voeren en de mensen erover informeert, wat een verademing is na tientallen jaren waarin het onderwerp verboden was.

Nog tegen het eind van dit jaar zal AARO naar verwachting een openbaar rapport uitbrengen, vergelijkbaar met het geheime rapport dat in oktober aan het Congres werd verstrekt. Dus, zoals altijd met het UFO-fenomeen, blijft geduld een vereiste bij het vervolgen van het mysterie.

Een rapport van drie dagen geleden... Aanschouw de - zoals gewoonlijk - wazige beelden... :-)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht