ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Een invasie van krokodillen?

In Brazilië zijn bijzondere beelden van een grote samenkomst van kaaimannen viraal gegaan.
door Tsenne Kikke - woensdag 21 september 2022 4:23

Beste bezoeker,

Waarover had je graag iets gelezen?... Eigenlijk valt er - naast hetgeen er in de media zoal verscheen - niet al teveel te vertellen. Alles wat er in de wereld plaatsvond, waren allemaal gevolgen van oorzaken die eerder door de mens of Moeder Natuur werden gecreëerd. Wat gezaaid was, werd geoogst, zowel in positieve als in minder positieve zin. Veel hangt dus af van waar jouw aandacht vooral naar uitgaat. Indien je ervan overtuigd bent dat de wereld verkeerd in elkaar zit, zal je daar elke dag de bewijzen van voorgeschoteld krijgen. Maar hetzelfde geldt dan weer indien je weet dat zowel het Leven als de Wereld wondermooi zijn.

Laten we even de mensenwereld terzijde leggen en ons toespitsen op wat er in het dierenrijk plaatsvond. Want, die 'vergadering' van kaaimannen vond ik wel indrukwekkend. Ook gelezen?.

In een videoclip van een 30-tal seconden lang was te zien hoe honderden yacarekaaimannen heel rustig op de oever van de Pantanal Wetlands - hun natuurlijk gebied - aan het zonnen waren. Anderen bevonden zich in het water.

De clip werd door meer dan 1 miljoen mensen bekeken. Het bijschrift luidde: "In Brazilië is er een invasie van krokodillen die één van de stranden met enkele honderden, zelfs duizenden hebben overstroomd, en de lokale bevolking raakt in paniek. Maken de dieren zich ergens zorgen over? Of bereidt een vulkaan of een aardbeving zich voor?"

Daarvan klopt geen woord... In de eerste plaats zijn het kaaimannen, ten tweede is het geen strand, maar een oever, ten derde is er geen sprake van een invasie, en ten vierde was er geen mens die erdoor in paniek raakte.

De Pantanal omvat 's werelds grootste tropische draslandgebied en 's werelds grootste overstroomde graslanden, en ligt voornamelijk in Brazilië, met enkele gebieden die zich uitstrekken tot Bolivia en Paraguay. En nogmaals: de Pantanal is de thuisbasis van de yacarekaaiman, een middelgrote soort krokodil. Op zijn menu staat voornamelijk slakken, waar het dier in gespecialiseerd is. Verder worden ook kleine gewervelden gegeten zoals vissen, en soms worden reptielen waaronder slangen buitgemaakt.

De geschatte bevolking in het Pantanal-gebied bedraagt meer dan 10 miljoen, waardoor deze soort geen enkel risico loopt om uit te sterven.

Iets anders over gelezen? Vergeet het. Hieronder vind je er een ander filmpje over en veel interessanter om naar te kijken...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht