ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Blijven werken aan het aantrekken van de juiste doelgroep….

… door mee te doen met een modeverschijnsel.
door Tsenne Kikke - vrijdag 7 januari 2022 20:34

Willens nillens moet ik me aanpassen aan de modeverschijnselen, die - net als alle andere verschijnselen - komen en gaan.

Feit is dat 'brood en spelen' nog immer op het menselijke voorplan staan. Mensen willen nu eenmaal geëntertaind worden om, bijvoorbeeld, vanuit de luie (auto)zetel naar dingen te luisteren opdat ze het niet zouden moeten lezen. Ernaar luisteren..., soms niet zozeer omdat ze in het onderwerp écht geïnteresseerd in zijn, maar gewoonweg om tijd te verdrijven.

Zoals je misschien al weet, zijn mensen die zwak in het leven zijn veel te zwak om aan zichzelf te werken. Maar, anderzijds zijn er ook personen bij die wel degelijk de nodige inspanningen doen om aan hun innerlijke zelf te werken, en dan ook kunnen genieten van die nieuwe modetrend waarover ik het nu heb, zijnde: podcasts beluisteren.

En het is dan ook vooral voor hen dat ik ze hieronder publiceer. Anderen mogen natuurlijk meeluisteren om hun tijd te verdrijven... :-)

En ja, ik voelde me genoodzaakt om aan dat podcastgedoe eindelijk eens mee te doen, teneinde via LinkedIn, Twitter, Facebook, YouTube en GoogleAds cursisten voor de Werkgroep Zelfkennis aan te trekken, die nodig zijn om met-ter-tijd de juiste doelgroep te kunnen samenstellen. Hopelijk kan ikzelf - alhoewel ik het sterk betwijfel - het resultaat ervan nog meemaken.

Het is alsof ik er alleen voorsta. Van de honderdduizenden bezoekers is er geen één, maar ook geen één, die in de laatste 16 jaar één van de meer dan 10.000 blogs naar anderen via LinkedIn, Twitter, Facebook of YouTube heeft doorgezonden. Al was het maar om de kostbare tijd te verdrijven..., maar dan zouden ze tenminste Spiritualia wel een groot plezier hebben gedaan. :-)

Geen verwijt! Slechts een vaststelling van feiten...

Toegegeven: van sommigen mag ik het niet verwachten... Zich met deze website associëren, kan gevaarlijk zijn voor het beroep dat ze uitoefenen. Hun ego laat niet toe dat hun imago zou kunnen worden besmeurd vanwege het feit dat ze openlijk zouden toegeven dat ze misschien enige interesse stellen in Zelfkennis, zijnde 'het leren kennen van hun innerlijke Zelf'. Het doet me een beetje denken aan Petrus, die ondanks zijn belofte, Jezus tot driemaal toe verloochende...

Anders gezegd: indien een leerling van Jezus daartoe niet in staat was, mogen we het ook niet van gewone stervelingen verwachten, nietwaar?

Een ander feit is, dat sommigen met 'innerlijk potentieel' met iemand samenwonen die de rol van 'Tegenwerkende Kracht' vervult; een iets, dat op zichzelf heel positief is... indien men daardoor de strijd tussen 'ja' en 'nee' in zichzelf aangaat. Energie voert meer energie aan. Maar, hopeloos fataal indien men aan die Kracht toegeeft, en men dus nooit tot een hoger menstype kan uitgroeien. Niet mijn hersenspinsels, maar gebaseerd op Gurdjieff's woorden. Je hoeft er niets van aan te nemen, en bovendien is het natuurlijk oké om het leven - te midden van al het gebeuren - gewoonweg te beleven.

Genoeg gezeverd. Deze podcasts heb ik al als probeersel ('k ben het nog aan het aanleren) ook op YouTube gepubliceerd...

Enkele gedichten uit 1980 belichten...


 
Nu weet ik...


 
Bestaat er een leven na dit leven?


 
Zelfkennis-1: De zichtbare onzichtbare mens

Zaden van Succes

Angelusifer - 1ste en 2de bedrijf

Nota: deze lijst zal met nieuwe podcasts, die ik daarna op YouTube plaatste, worden aangevuld. Kom dan ook elke maand eens kijken, hé! Danke zenne! :-)

 

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht