ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Leven in het lichaam van een godheid

Sommige zaken kunnen slechts dankzij metaforen worden uitgedrukt, en zelfs dan blijven ze onbegrepen.
door Tsenne Kikke - maandag 26 april 2021 19:31

Met miljarden zijn ze. Velen onder hen geloven in het bestaan van de één of andere godheid, sommigen beweren dat er miljoenen goden zijn; de analfabeten, laaggeschoolden en nog anderen spreken eerder over natuurgeesten, waardoor evolutie plaats maakt voor involutie. En dan zijn er ook bij die ongelovig zijn, of zich 'atheïsten' noemen. Zelfs in niets geloven, is een geloofsovertuiging, nietwaar?

Je hebt dus gelovigen, niet-gelovigen, bijgelovigen, lichtgelovigen, ongelovigen, twijfelaars, onwetenden, dubbelgestoorden, en zo meer.

Maar voor hen, die in een god geloven...

Dat die godheid een baard draagt, is juist, totdat die wordt afgeschoren, natuurlijk. Maar van dat lang, wit kleed en straffende wijsvinger is helemaal geen sprake. Ik bedoel: bij mij toch niet.

Met miljarden zijn ze. Feit is, dat ze hun tijdelijke bestaan aan mij te danken hebben, en ik de mijne aan hen. 'Symbiose' wordt dat genoemd. Nu mogen ze vanuit mijn darmkanalen - of, waar ze zich ook mogen bevinden - tot mij bidden, zolang ze maar beseffen dat ik me daarvan onmogelijk bewust kan zijn. Snap je de diepgang hiervan beste lezer?

Je hebt het misschien al door: de gehele tijd had ik het over mijn micro-organismen waaraan ik menselijke eigenschappen toebedeelde. Ook jij hebt tien keer meer micro-organismen in jouw darmflora (100.000 miljard) dan lichaamscellen (10.000 miljard). Die 100.000 miljard wegen ruim één kilogram -  en, indien je ze tot een ketting zou rijgen, dan kan deze naar het schijnt 2,5 maal rond onze planeet Aarde.

Het is in onze darmen dus een drukte van belang: 100.000.000.000.000 micro-organismen, verdeeld in driehonderd tot vijfhonderd bevolkingsgroepen. Andere onderzoekers spreken van 1.000 verschillende soorten bacteriën die in onze dikke darm leven. In wezen is er tot op heden slechts iets van een 15% over bekend.

In elk geval zijn ze heel belangrijk voor zowel jouw spijsvertering als voor de opbouw van de natuurlijke weerstand - en, ook in de stoelgang spelen deze micro-organismen een primordiale rol.

Bacteriën beschikken over bewustzijn. Moesten ze dat niet hebben, dan zouden ze niet weten wat ze in en op ons lichaam zitten te doen, en dan zou de eigenaar ervan geen lang leven zijn beschoren.

En, moesten bacteriën over de twee laagste vormen van menselijk bewustzijn beschikken, zijnde: de slaaptoestand en de zogenaamde 'wakende toestand', dan zouden we gerust kunnen zeggen dat heel veel mensen een bacterieel leven leiden, zich er dus naar gedragen, en ernaar denken. Een na-denkertje, hé!

Ook 's nachts ben ik een scheppende god. In mijn dromen ontwaar ik menselijk uitziende wezens, die niet beseffen dat ze door mij gedroomd worden, en dan ook hun bestaan aan mij te danken hebben. Zouden ze in die wereld blijven voortbestaan van zodra ik wakker wordt en mijn ogen open? Weet jij het? Want, ook jij bent een god, en dus een schepper.

Alles wat hierboven staat, zijn slechts metaforen om dingen te beschrijven die moeilijk op een andere manier kunnen worden uitgedrukt. Ik bedoel: zonder mensen in hun geloofsovertuigingen te kwetsen.

Kortom: Stel jezelf even voor dat al het geschapene (het gehele universum) deel uitmaakt van het lichaam van een 'goddelijk wezen', en dat wij daarin - ergens ver weg van het centrum - als het ware 'bacteriën' zijn, die dat 'goddelijk' lichaam verafgoden.

Niet iedereen van ons, natuurlijk - want, zo zijn er mensen die in 'niets' geloven, bijgelovig of lichtgelovig zijn, noem maar op.

Het primitieve verfilmen is geen gemakkelijke opdracht...

Hoe 'Apocalypto' door Mel Gibson in elkaar werd gestoken, is echt de moeite waard even te bekijken. Doen!!!

'Apocalypto' reeds gezien?...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht