ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier godsdiensten: Zuid-Afrikaanse pastoor laat scheten op het hoofd van gelovigen…

… om ze te genezen.
door Tsenne Kikke - zaterdag 3 april 2021 18:37

Wereldwijd zijn er meer dan 4.200 godsdiensten en volgens mij is minstens 90% ervan gericht tot zwakzinnige geesten. Ook de leiders ervan zijn meestal knettergek en houden hun kudden onder de knoet. In zeer veel gevallen maken ze zelfs gebruik van hypnose.

Een zoveelste voorbeeld...

Christ Penelope uit Siyandani, in de noordelijke Zuid-Afrikaanse provincie Limpopo, ging onlangs viraal met een opmerkelijke foto van zijn 'genezingsritueel'. De geestelijke gaat op het hoofd van de liggende (gehypnotiseerde) gelovige zitten, om vervolgens een scheet te laten. Met de woorden: “Een demonstratie van de kracht van God,” verdedigde hij zijn onorthodoxe methode.

Jawel: om alle spirituele en fysieke kwaaltjes te genezen, lost die pastoor Christ Penelope onwelriekende lichaamsgassen op het hoofd van zijn gelovigen. Een foto van dat gebeuren circuleert momenteel op sociale media en lokt verontwaardigde reacties uit. “Als we naar de kerk komen, is dat om te bidden, niet om scheten te ontvangen”, schreef een kerkganger uit de betrokken parochie.

Pastoor Penelope blijft achter zijn methode staan: “Dit is een demonstratie van Gods kracht”, vertelde de man aan het Zuid-Afrikaanse magazine 'Drum'. “Toen God Adam in een diepe slaap had gewiegd, kon Hij alles doen met zijn lichaam. Adam voelde niets. De Bijbel zegt niets over Adam die klaagt dat God hem pijn doet.”

Volgens de pastoor is het belangrijk om de scheet te laten nabij de neusgaten van de (gehypnotiseerde) persoon, omdat de “heilzame werking” zo een maximaal effect heeft. “Als ze wakker worden uit hun diepe slaap, zullen ze je vertellen dat ze niets gevoeld hebben. Dit toont de kracht van God aan. Zij die genezing nodig hebben, zullen nadien genezen.”

Raar maar waar: tal van trouwe parochianen wachten hun beurt af – de wachttijd loopt op tot twee maanden – om de pastoor te ontmoeten en diens scheten te mogen ontvangen.

Slangen eten

Collega-pastoors zijn niet gediend met de methodes van Penelope. Zo vertelde pastoor Jacob Sibiya uit Kagiso aan de Zuid-Afrikaanse krant 'Daily Sun' dat de prakrijk “fout” was: “Nergens in de Bijbel zegt God dat je mensen kan genezen door op hen te gaan zitten. Pastoors moeten prediken wat in de Bijbel staat, niet wat ze denken dat erin staat”, klonk het. Bisschop Miso Mabunda uit Soweto trad hem bij: “Dit zijn exact het soort praktijken waar de Bijbel ons voor waarschuwde. Er staat in dat sommige mensen aan het einde der tijden choquerende dingen zullen doen.”

Pastoor Penelope reageerde laconiek op zijn criticasters: “Ik laat geen scheten op mensen, ik genees ze.” Hij haalde in het verleden overigens al meerdere gekke toeren uit. Zo liet hij zijn gelovigen ooit slangen eten “om hun geloof te testen”. Hij zalfde hen vervolgens met een glijmiddel, om zijn “lijdende gelovigen” verlossing te schenken.

Bron: Metro

Die gelovigen werden door hem vooraf gehypnotiseerd, en tijdens een publieke voorstelling gebruikt hij post-suggestie. Hij hoeft maar het woordje 'Slaap!' uit te spreken, en de slachtoffers vervallen veel later onbewust opnieuw in die hypnotische trance.

De originele suggestie wordt tijdens de eerste hypnotische sessie ingegeven. Met andere woorden: de gehypnotiseerde weet daar achteraf niets van af! Indien de hypnotiseer, om maar één bijvoorbeeld op te noemen, tegen jou zegt - terwijl je de eerste maal onder hypnose bent: "'Kom elke maand naar mij terug", zal je dat iedere maand doen, helemaal niet wetende waarom. Zo kan hij/zij eender wat in het oor fluisteren... :-)

Maar, kunnen we in alle eerlijkheid zeggen, feit is dat de meeste mensen voor eender welke suggestie open staan, zonder vooraf te zijn 'gehypnotiseerd'. Eender welke prikkel van buitenaf kan hen beïnvloeden: neem de wereld van reclame, bijvoorbeeld.

Wie zei alweer: "Ontwaak!" - "Word wakker!" - "Ontslaap!"....?

Doch, aan Zelfkennis doen - om uit die dagdagelijkse hypnotische slaap te ontwaken - is slechts één op de 100.000 bereid. Maar, je moet wel geluk hebben om die éne 'gouden naald' te midden van al die hooibergen te vinden. Neem deze website, bijvoorbeeld...

In de 15 jaar van haar bestaan, hebben al meer dan een miljoen deze website bezocht. Meestal mensen, die heel toevallig via Google op Spiritualia waren afgedwaald. Geen één van hen heeft zich voor de cursus 'Zelfkennis' ingeschreven. Je leest goed: geen één. :-)

Indien anderzijds, die Christ Penelope, naar onze gewesten zou komen, ben ik ervan overtuigd dat duizenden zo'n scheet zouden willen ontvangen, en er zelfs grof geld zouden willen voor betalen.

Toegegeven: het is niet dat menstype die we als sponsors willen aantrekken. :-)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht