ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dus…, jij denkt nog immer dat je bij waakbewustijn wakker bent?

Geen mens beseft dat zijn niveau van bewustzijn het niet toelaat te 'ontwaken'.
door Tsenne Kikke - zaterdag 29 februari 2020 14:21

Als ik schrijf dat de mens in slaap is geboren, in slaap leeft en in slaap sterft, dan is er hoogstwaarschijnlijk bijna niemand die mij of Gurdjieff gelooft. Nochthans gebruikte Jezus ook al de woorden; "Word wakker!" - "Ontslaap!"  en "Ontwaak!".

Eigenlijk hoeft niemand het te geloven - want, wat is geloof?... Je kunt in de één of andere godheid geloven, of geloof hechten aan ufo's die op Aarde zijn geland, en aliens die onder ons verblijven - of, dat volgende week het einde van de wereld wordt ingeluid, ... maar geen enkel geloof evenaart een echt weten.

Het allerminste dat ik van sommige mensen mag verwachten, is: dat ze de dingen, die ik uitschrijf, tenminste voor zichzelf uittesten. Nochtans is het diezelfde hypnotische slaap die het hen verhinderd - want, indien een mens denkt/droomt dat hij wakker is, waarom zou hij dan nog aan 'ontwaken' moeten denken?

Hetzelfde fenomeen doet zich tijdens de nachtelijke slaap voor. Indien iemand in jouw droomwereld binnenstapt, en jou vertelt dat je aan het dromen bent, en dat al die omgevingen waarvan je aan het dromen bent niet écht bestaan, zal je die persoon - in die droom - niet kunnen, noch willen, geloven. Toch ben je op dit ogenblik - terwijl je deze woorden aan het lezen bent - gehuld in de sfeer van de slaap; een slaap, van waaruit geen ontsnapping mogelijk is. Denk, bijvoorbeeld, aan Plato's Grot...

Ook vermeldde ik reeds dat 99,99% van de mensheid slechts twee van de vier bestaande bewustzijnstoestanden kent, namelijk: de slaaptoestand - en, datgene wat hij de waaktoestand noemt. Nochtans is deze laatste toestand een verlengde van de eerste, waarbij de nachtelijke dromen vervangen worden door dagdromen, fantasieën, verzonken zijn in gedachten, zich dingen verbeelden, op een automatische manier de dag doorbrengen, enzovoorts, enzovoorts.

Nogmaals: indertijd zei Jezus meermaals: "Ontwaak!" - "Word wakker!" - "Ontslaap!", maar noch toen, noch op de dag van vandaag zijn er stervelingen die deze woorden begrijpen. Ik bedoel: écht begrijpen; een be-grijp-en, opdat men ernaar streeft uit die slaap te ontwaken.

Weten dat elke mens in slaap leeft is één ding, maar de mens daardoor misbruiken is een totaal ander iets - want, ja: in deze moeilijke economische tijden passen parasiterende mensen daadwerkelijk toe wat ik al jarenlang aan lezers tracht uit te leggen. Bijvoorbeeld...

Hoed je voor hypnose, suggestie en post-hypnose!

Zo was de Londense politie eens op zoek naar de dader van een bizar misdrijf, waarbij een truc werd toegepast die bij tweederde van de mensheid werkt. Om eerlijk te zijn, dacht ik dat er veel meer mensen vatbaar voor zouden zijn.

De politie van Londen had een video vrijgegeven, waarop te zien was hoe een dief op een verbazingwekkende manier zijn slachtoffer willoos maakte, en vervolgens zijn slag sloeg.

Op de camerabeelden was te zien hoe een man de winkel van de 56-jarige Aftab Haider binnenstapte en hem in het voorbijgaan even aanraakte. Daarna maakte hij een beweging met zijn hand in de lucht en dan leek de eigenaar onder hypnose te zijn. Zonder dat de man reageerde, werden zijn zakken leeggemaakt. De buit bedroeg enkele honderden Britse ponden.

De camerabeelden werden daarna getoond in de Britse versie van 'Opsporing Verzocht'. De methode deed denken aan de trucs die psychologisch manipulator Derren Brown vertoonde en vaker werden toegepast in Oost-Europa. Volgens de politie was de dief in Londen ook uit Oost-Europa afkomstig. Het is Brown, die beweerde dat de truc bij tweederde van de mensen werkte.

In elk geval was Aftab Haider niet in een heel diepe trancetoestand - want, van zodra de dief de winkel uitstapte, had hij door van hetgeen net was gebeurd.

Op het internet vinden we talrijke verklaringen - en, het is aan jou om die dingen te geloven, die jij wenst te geloven. Maar nogmaals: een geloof is nooit een echt weten. Dus, wat maakt het uit wat je wel of niet gelooft?....

Mijn advies?... "Ontwaak!" - "Word wakker!" - "Ontslaap!" en doe aan Zelfkennis. :-)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het afgelopen 15-jarige bestaan van Spiritualia.be is er online een hoop veranderd. En ook aan deze website wordt er – in reactie op alle online ontwikkelingen – continu geschaafd. Zo hebben we vorig jaar geïnvesteerd in een betere server, waardoor de site nog sneller is geworden. Verder werden we eind december zelfs verplicht om nog meer schijfruimte aan te kopen, en zo meer.

Met al die nieuwe ontwikkelingen hebben we na dertien jaar nog immer een duidelijk doel voor ogen, namelijk: zoveel mogelijk mensen inspireren om aan hun innerlijke zelf te werken, losstaande van hun diverse persoonlijkheden en honderdtallen kleine ikjes.

Bovendien doen we ons best om mensen te laten na-denken - een denken dat na het gewone, automatische denken komt - en ja: soms door een schokje te geven, opdat ogen worden geopend. :-)

Toegegeven: daarmee is niet iedereen gediend. Nochtans is dat meer dan logisch. Waarom?... Wel, omdat we ons richten tot een welbepaalde doelgroep. Indien je het al vergeten bent: tot mensen die aan hun innerlijke zelf willen werken.

Enerzijds kunnen alle bezoekers onze blogs gratis lezen, maar het runnen van een gratis site is niet goedkoop. En daarom doen we regelmatig beroep op onze meest trouwe bezoekers, waardoor Spiritualia online kan blijven.

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren? Ja?... Doen & alvast bedankt!

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht