ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoeveel bacteriën ademen we elke dag in? Enig idee?…

Deze blog is enkel en alleen van enige waarde voor mensen die aan Zelfkennis doen.
door Tsenne Kikke - zondag 16 augustus 2020 21:48

Eclectici en 'Zelfkennisers': beschouw onderstaande tekst als een Deel 2 op de blog 'Wees blij met al die bacteriën in jouw brein!'.

Wetenschappers schatten dat de concentratie van bacteriën in de lucht binnenshuis iets van een 51.000 cellen per kubieke meter is, en 84.000 cellen per kubieke meter buitenshuis.

Nota: in deze blog wordt er voor de eenvoud geen rekening gehouden met virussen en schimmels.

Nu hoeven we die verkregen aantallen alleen nog maar te vermenigvuldigen met het volume lucht die we per dag inademen om het aantal cellen te verkrijgen die we dagelijks inademen.

Het bepalen van de volume-inname van een gemiddelde mens is niet al te moeilijk. Een snelle zoektocht op Google bracht een studie van het 'California Environmental Protection Agency' aan het licht die zich op deze exacte vraag richtte.

Volgens deze studie ademt een gemiddelde volwassen man ongeveer 8 liter lucht per minuut in terwijl hij in rust is. Dit komt neer op 11.500 liter - 11,52 kubieke meter per dag. Ervan uitgaande dat deze persoon de hele dag binnenshuis verblijft, is zijn bacteriële inname...

51.000 bacteriën/kubieke meter x 11,52 kubieke meter/dag = 590.000 bacteriën/dag

590.000 bacteriën per dag!

Bijna 600.000 bacteriën per dag, en dat is alleen maar waar als de persoon de gehele dag binnen zit en, bijvoorbeeld, videospelletjes speelt. Als hij buiten zou zitten, zou zijn inname toenemen tot ongeveer 970.000 per dag. Dat zijn bijna een miljoen bacteriën op één dag. Noteer wel: enkel en alleen wanneer hij er rustig bijzit en dus niet rondloopt. En, één bacterie kan zich elke 20 minuten vermenigvuldigen. Dat betekent dat er bijna 5.000 miljard bacteriën kunnen ontstaan uit één bacterie per dag, en zo meer.

Nu lijken een miljoen bacteriën in één dag een enorm aantal, maar voordat je naar de apotheek snelt om een levenslange voorraad van mondmaskers aan te kopen, moet je een paar dingen in gedachten houden.

De meeste bacteriën in de lucht zijn onschadelijk: niet alle ingeademde bacteriën hechten zich aan de longen en nog veel minder kunnen erin groeien. Bovendien verbleekt een miljoen bacteriën in vergelijking met de naar schatting 100 duizend miljard bacteriën van het menselijke micro-organisme.

Weetjesmensen versus Zijnsmensen

Vooral de eclectici onder ons en de mensen die aan Zelfkennis doen, moeten dit filmpje bekijken. Al de anderen mogen dit natuurlijk ook doen, alhoewel ze er niet al te veel aan zullen hebben... :-) Anderzijds is het een extra weetje meer, dat wel!

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we online blijven?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- Ook doe je ons een groot plezier door naar onze webshop te gaan en er iets aan te kopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht