ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De wedloop naar Mars heeft een definitieve aanvang genomen

De Arabische Marssonde stuurde zelfs een eerste foto van eindbestemming…
door Tsenne Kikke - zaterdag 25 juli 2020 18:03

De Verenigde Arabische Emiraten hebben sinds 2014 een eigen ruimtevaartorganisatie. De sonde al-Amal (Hoop) werd maandag vanaf de Japanse ruimtebasis Tanegashima gelanceerd. Ze is ontwikkeld en gebouwd door 'Mitsubishi Heavy Industries'.

De sonde is drie meter hoog, 7,9 meter breed en weegt 1,35 ton. Het is de bedoeling dat al-Amal in februari in een baan rond Mars komt. Zijn missie is om twee jaar lang het weer op Mars in kaart te brengen en te onderzoeken waarom waterstof en zuurstof verdwijnen uit de dunne dampkring van de planeet. Die gassen vliegen de ruimte in, waardoor Mars geen kans meer heeft op leven zoals op aarde.

En, die Marssonde heeft reeds de eerste foto van de rode planeet naar de aarde gezonden. De voornaamste leider van de Emiraten en emir van Dubai, sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum, postte de foto ervan op Twitter. Hij voegde eraan toe: "We kregen de eerste blik van de sonde Hoop op zijn bestemming Mars, nu het ruimtevaartuig een miljoen kilometer in de ruimte heeft afgelegd. Voorbij de hemel beginnen onze dromen." Mars is op de foto slechts als een witte stip te zien...

De missie moet de Emiraten naar het schijnt op de kaart zetten als 'land van wetenschap en technologie'. Dat zou een inkomstenbron kunnen worden wanneer de olie opraakt. Bovendien wil het land in het begin van de 22ste eeuw een nederzetting op Mars vestigen.

De Arabische sonde is niet de enige die onderweg is naar Mars. Afgelopen donderdag lanceerde China ook een onbemand ruimtevaartuig, Tianwen-1 genaamd, dat een karretje op Mars gaat neerzetten.

Tianwen-1 wil de omgeving van Mars verkennen en zoeken naar tekenen van leven en de bodem van de planeet in kaart brengen. Het ruimtevaartuig zal er eveneens zo'n zeven maanden over doen om de rode planeet te bereiken, en eens daar zal het nog twee à drie maanden rond Mars draaien alvorens proberen te landen. Als de missie slaagt, wordt China - na Amerika en de Sovjet-Unie - het derde land dat een ruimtevaartuig doet landen op Mars.

En, de Verenigde Staten lanceren volgende week ook een ruimtetuig naar de rode planeet.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we online blijven?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- Ook doe je ons een groot plezier door naar onze webshop te gaan en er iets aan te kopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht