ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Reizen naar Mars houdt onvermijdelijk gevaar in

Elon Musk: "Er zullen mensen sterven op weg naar Mars."
door Tsenne Kikke - woensdag 30 juni 2021 17:01

Miljardair Elon Musk, die met zijn bedrijf SpaceX mensen naar Mars wil sturen, gaf toe dat die onderneming slachtoffers zal eisen en dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn zal zijn.

"Het is oncomfortabel, een lange reis, het voedsel trekt op niets, en je komt mogelijk niet levend terug," klonk het in een interview met XPrize-oprichter Peter Diamandis. "Maar," voegde hij eraan toe, "dat geldt ook voor een trip naar Antarctica. Bovendien zijn het enkel en alleen vrijwilligers die aan boord zullen klimmen."

Ondanks de gevaren, die overigens niet alleen voor de reis naar Mars gelden - ook leven op de planeet zelf is geen lachertje - is Musk nog steeds vastberaden om naar Mars te trekken. Hij gelooft dat een nederzetting op de rode planeet noodzakelijk is om het voortbestaan van de mensheid op lange termijn te garanderen.

Geschiedenis herhaalt zich

Het is dan ook meer dan logisch, dat zolang het bewustzijnsniveau van de mens niet wordt verhoogd oorlogen niet te vermijden zijn. Eerder schreef ik al om de mensheid daarvoor nog minstens 1.000 jaar de tijd te geven.

Het huidige probleem is, dat de meeste mensen - zijnde 99,9% - zichzelf niet kennen, en het ook niet willen. Hun zijnstoestand laat het niet toe. Velen onder hen liggen zelfs in ruzie met hun eigen familieden, kennissen, vrienden, buren, werkmakkers, en zo meer. Met andere woorden: in eigen omgeving de vrede bewaren, is voor velen een aartsmoeilijke of onmogelijke opdracht.

Ter herhaling: met dat menstype zijn toekomstige wereldoorlogen onmogelijk te vermijden. Ondanks het feit 'dat er dingen in de lucht hangen', hoop ik - een iets, dat ik in wezen nooit doe - dat de Derde Wereldoorlog nog minstens 100 jaar uitblijft.

Geen 'zoekers naar de innerlijke waarheid'

Bijvoorbeeld: deze website bestaat al 16 jaar lang, en tot nog toe heeft DIMschool nog géén enkele persoon kunnen aantrekken die aan Zelfkennis wil doen. Ja, je leest goed: geen één.

Natuurlijk is het even logisch dat de mens, die van zichzelf denkt zichzelf écht te kennen, daar geen interesse in heeft. :-) Anderzijds bestaat er tóch de microscopisch kleine mogelijkheid om iemand uit de resterende 0,1% aan te trekken. Om die énige reden doen we voort.

Terug naar Musk

Elon Musk kan een visionair worden genoemd. Reeds eerder voorspelde hij dat tegen 2026 de eerste mensen een voet op de rode planeet zouden moeten hebben neergezet, en dat het aldaar zal uitgroeien tot een miljoen bewoners. Ikzelf ben ervan overtuigd dat hij, en enkele anderen, daarin zullen slagen. Het moet wel! In elk geval: vooraleer onze planeet Aarde onbewoonbaar wordt verklaard.

Ondertussen zijn er ideeën bij de vleet! Maar, volgens Musk draait alles omheen 1% inspiratie en 99% transpiratie. Het is dus niet voldoende om het idee 'Laten we naar de Maan vliegen' te poneren. Je moet het nog kunnen waarmaken ook.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht