ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Over drinkwaterconsumptie en het gebruik van huisfilters

Zijn waterfilters dan toch zinloos?…
door Tsenne Kikke - vrijdag 10 mei 2019 22:34

Er zijn filters op de markt waarmee je thuis het leidingwater kunt behandelen. Maar, aangezien leidingwater moet voldoen aan alle wettelijke normen voor drinkwater, beschouwen de meeste wetenschappers filters als zinloos. Er kleven zelfs nadelen aan het gebruik ervan...

Zeer vaak genoemd, is dat zich in zo’n filters slib kan opstapelen, dat kalk zich daarin kan afzetten, dat er algen in kunnen groeien en er een slijmlaag ontstaat waarin micro-organismen, zoals bacteriën, groeien. Dat vuil kan dan mee in het thuis gefilterde water terechtkomen. Het vergt een zeer goed onderhoud om de kans te hebben problemen daarmee te vermijden.

Er zijn ook types die het water ontharden. Zeer vaak gaat het over ionenwisselaars, waarbij harsen (vaak zijn dat kunststoffen) het water ontharden. Het kan ook gaan over huishoudelijke versies van omgekeerde osmosesystemen: die ontharden doorgaans bijzonder grondig - water wordt dan door een zeer fijn membraan geperst, zodat water daar doorheen gaat en andere stoffen worden tegengehouden.

Bij ontharding gaan ook calcium en magnesium, die gunstig zijn voor de gezondheid, verloren. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) kan het na een omgekeerde osmose-behandeling zelfs nuttig zijn terug mineralen toe te voegen aan het water; water dat te weinig mineralen bevat, is niet gezond om te drinken.

Maar, zoals eerder werd vermeld. enkel als je nog loden leidingen in huis hebt, zouden sommige types filters nuttig kunnen zijn. Wel zijn er velen die vinden dat het ook in dat geval niet zinvol is. Sowieso kunnen ze in zo’n situatie hoogstens nuttig zijn als een tijdelijke oplossing, in afwachting van het verwijderen en vervangen van de (ongezonde) loden leidingen.

Bron: Eos Wetenschap Tracé

Als je dan toch op jezelf wenst te experimenteren...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis -

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

( - Ook op: kllk hier - )

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht