ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Kraantjeswater: gezond of ongezond? Weet jij het?…

Over de kwaliteit van ons drinkwater bestaan er nog zeer veel tegenstrijdige meningen.
door Tsenne Kikke - maandag 18 juni 2012 18:01

Veel water drinken is niet al te gezond, schreef ik reeds. Niet gelezen? Hier is de link daarnaar toe. Dat sterrenkoks in België 9 euro voor een fles kraantjeswater durfden vragen, lees je hier.  We beëindigden dat nieuwsberichtje met...

Tot besluit: Is gefilterd water drinken veel gezonder dan zuiver, natuurlijk bronwater, die Moeder Natuur ons verschaft? De meningen zijn verdeeld. Alles begint bij kraantjeswater, waarvan men beweert dat het dood water is omdat het talrijke chemische processen heeft ondergaan. Daardoor heeft het zijn energetische waarde verloren.

Filters halen misschien wel de chloor uit het reeds gedode water, de fluoride - indien die erin aanwezig is - en ook de mineralen, zowel de goede als de slechte. Verkopers van waterfilters claimen dat de goede er niet uit worden verwijderd. Indien we een Viktor Schauberger (1885-1958) goed interpreteren, is water namelijk op zijn best bij 4 graden Celsius en mag het niet aan zonlicht worden blootgesteld. Volgens hem is water, dat blootgesteld werd aan zonlicht, moe en lui.

Willen wij de voordelen uit het drinken van water halen, dan zal het water op zijn minst onze energetische waarde moeten hebben (liefst veel hoger), 'zuiver' zijn (geen chloor, fluoride et cetera) en redelijk 'volwassen' zijn (genoeg mineralen bevatten, zodat die niet door het water uit ons lichaam gehaald worden). Sommigen voegen zeemineralen aan het water toe, enzovoort.

Het is misschien lastig om aan de weet te komen of de aanbevolen producten daadwerkelijk hun beloften nakomen en werkelijk ons 'dode' kraanwater dusdanig verbeterd dat het onze gezondheid ten goede komt. Er is dus nog heel wat onderzoek nodig... en is er dan ook geen enkele reden om 9 euro voor een karaf koud, gefilterd kraanwater te betalen. Zoek dus voor jezelf uit wat het meest gezonde natuurlijke bronwater is, en laat het ons weten.

- Vorige week verscheen er op het internet én in de krant een artikel, getiteld: "Wie flessenwater drinkt, is zot". Aan het woord was Luc Asselman, de voorzitter van de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening. "De prijs is een veelvoud van die voor kraantjeswater en de kwaliteit is dezelfde," redeneerde hij.

Over de kwaliteit van drinkwater bestaan er nog zeer veel verscheidene en tegenstrijdige meningen. De vertegenwoordigers van de watermaatschappij zeggen dit, en mensen die er baat bij hebben om zoveel mogelijk waterfilters of flessen bronwater te verkopen, beweren dan weer dat.

Niet enkel en alleen de bestanddelen, waaruit het drinkwater bestaat, kunnen in vraag worden gesteld, maar het is vooral het inwendige van de leidingen, die het water naar de kraan voeren, die nooit worden onderzocht. Vooral stilstaand water kan schadelijk voor ons lichaam zijn. Om die reden gaf ik reeds eerder het advies om, vooraleer water van de kraan te drinken, of dat water te gebruiken om er thee of koffie van te zetten, er soep van te maken, of wat dan ook, eerst een tijdlang uit de kraan te laten weglopen.

'k Weet het: water verspillen, terwijl mensen in onderontwikkelde landen nood aan dat water hebben, lijkt overantwoord. Het is moeilijk om in deze wereld alle partijen tevreden te stellen, maar is onze gezondheid dan ook niet belangrijk?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht