ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Wil je je door Oprah Winfrey laten inspireren?

Wat zijn de wezenlijke verschillen tussen eenden en arenden?
door Tsenne Kikke - dinsdag 19 maart 2019 18:01

 De voorbije week plaatste iemand op Facebook één van de duizenden filmpjes die over het thema 'Het waarmaken van dromen' circuleren. Het trok mijn aandacht, omdat ik er onmiddellijk Oprah Winfrey in herkende. De titel ervan is: 'Intention is powerful for my destiny'.

Feit is, dat elk kind en elke volwassene zijn dromen moet najagen. Maar, je hebt dromen en dromen. Anders gezegd: de ene soort van droom is de andere niet.

Indertijd kenden we de verschijning 'Positief Denken' - en, net als eender welke andere verschijning - waaronder de 'Law of Attraction', bijvoorbeeld - verdween het alweer van het wereldtoneel. Wereldwijd waren er miljoenen mensen, die ervan overtuigd waren dat ze vanuit hun luie zetel via dat 'positieve denken' hun dromen konden waarmaken.

Nogmaals de ene droom is de andere niet. Anders gezegd: de droom, die een verlengde van de nachtelijke slaap is, bestaat niet uit dezelfde 'materialiteit' als de droom van een Thomas Edison die de gloeilamp wilde fabriceren, en misschien 999 faalde om dan de 1.000ste maal in het jaar 1879 daarin eindelijk te gelukken. En,  alhoewel zijn eerste lamp het maar een paar uur uithield, lukte het hem later lampen te maken met een veel langere levensduur.

Nota: de meeste mensen zouden vanuit die luie zetel met al hun positieve gedachten reeds na de tweede maal hebben opgegeven, nietwaar?  

Extra nota: In tegenstelling van wat velen denken was Edison niet de eerste uitvinder van de gloeilamp. Heinrich Göbel – een uit Duitsland afkomstige Amerikaanse immigrant – claimde dat hij in 1854 reeds een gloeilamp had gemaakt. Göbel was echter zijn tijd vooruit en kon door het ontbreken van een economische elektriciteitsbron zijn belangrijke uitvinding niet in de praktijk brengen. Edison pakte het bestaand idee later op, verbeterde het procedé, en maakte er een werkend en bruikbaar product van.

Toen Edison probeerde zijn uitvinding in het Verenigd Koninkrijk te patenteren, bleek dat de Engelsman Joseph Swan – onafhankelijk van Edison – enkele maanden eerder de gloeilamp ook had uitgevonden, en gepatenteerd. In eerste instantie probeerde Edison Swan te beschuldigen van plagiaat, maar de Britse justitie verwierp dit. Later legden ze hun juridische geschil bij en richtten ze in 1884 de 'Edison & Swan United Electric Company' op.

Maar, ik ben aan het afdwalen - sorry. :-)

Oprah Winfrey mag zich miljardair noemen. Zij is dan ook de juiste persoon om anderen te motiveren en te inspireren, gewoonweg omdat ze haar dromen voor zichzelf wel degelijk heeft waargemaakt - want, ze komt van ver, van héél ver. Op Wikipedia lezen we daarover, onder andere, het volgende:

"Doordat Winfreys ouders ongetrouwde tieners waren toen zij geboren werd, bracht zij haar kinderjaren door bij haar oma. Op haar zesde trok zij in bij haar moeder. In deze periode werd zij door verscheidene neven en ooms misbruikt. Al op de leeftijd van 14 raakte zij in verwachting, maar haar kind werd te vroeg geboren en stierf. Hierop trok Winfrey in bij haar vader. Vernon Winfrey, was zeer streng, maar zorgde ervoor dat Winfrey naar school ging.

Winfrey begon haar omroepcarrière bij WVOL-radio in Nashville, terwijl ze nog op de middelbare school zat. Op haar 19e was zij de jongste en eerste Afro-Amerikaanse vrouw die het nieuws presenteerde bij een lokaal televisiestation. Et cetera...

Bekijk het filmpje met de boodschap: 'Leun niet tegen de droom, maar leun in de droom'...

Nogmaals: Oprah Winfrey is de juiste persoon om anderen te motiveren en te inspireren. De hoofdvraag is: "Wie zijn de anderen?" - en, de bijkomstige: "Hoeveel mensen, die haar speech aanhoorden, zullen hun droom daadwerkelijk najagen en waarmaken?..."

De mens is nu eenmaal uit tal van persoonlijkheden en honderdtallen kleine ikjes samengesteld. Tijdens zo'n motivatiespeech kan één van die ikjes aandachtig luisteren, zelfs gemotiveerd geraken, in vuur en vlam ontbranden, en zo meer. Het is maar dat van zodra de persoon terug thuiskomt, en in zijn gewone doen belandt, een andere ikje de controle over het lichaam overneemt en er nog maar weinig van die motivatie overblijft.

Kortom: jazeker, je kunt sommige mensen motiveren..., maar niet voor lange tijd. En, wat ik over dit thema in mijn leven heb geleerd, kan gerust samengevat worden in de volgende korte zin:

"Stuur geen eenden naar arendenscholen".

Bron: Wikipedia

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw -

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

( - Ook op: kllk hier - )

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht