ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier gezondheid: Hoe chronische pijnen op natuurlijke wijze bestrijden?

Spierontspannende oefeningen zijn heilzaam voor ons lichaam.
door Tsenne Kikke - donderdag 9 augustus 2018 16:10

Twee wetenschappers, die verbonden zijn aan de faculteit geneeskunde van de universiteit van Pittsburgh, hebben diverse eenvoudige technieken onderzocht die vijftigplussers in staat stellen om chronische pijn op een niet toxische en natuurlijke wijze te verminderen, of zelfs te elimineren. Ze maakten daarvoor een samenvatting van twintig wetenschappelijke studies over dit thema. De reden voor dit onderzoek was een poging om een oplossing te zoeken voor de ongewenste neveneffecten die klassieke pijnstillers kunnen veroorzaken.

Het besluit van de studie was dat eenvoudige, spierontspannende oefeningen goed werken tegen hoofpijn. Zo zou meditatie doeltreffend kunnen zijn tegen alle soorten lendenpijn. Tai-chi, qigong, kahuna en yoga kunnen helpen om gewrichtspijn beter onder controle te krijgen, spierstijfheid te voorkomen, en om aan valpreventie te doen.

De rustige bewegingen, die daarbij noodzakelijk zijn, garanderen ook een betere stabiliteit en pijnloze bewegingsvrijheid van het lichaam. Dit alles resulteert in een betere levenskwaliteit. De onderzoekers vermeldden er ook bij dat al deze natuurlijke technieken gemakkelijk en risicovrij aan senioren kunnen worden aangeleerd.

Bron: www.abcgezondheid.be

Meer en meer komt men stilaan tot de vaststelling dat zaken, zoals kahuna, yoga, tai chi, qigong, en allerlei andere niet-medicamenteuze behandelingen, die eerder werden beschouwd als kwakzalverij of pseudowetenschap, wel degelijk op ons lichaam op een heilzame manier kunnen inwerken. Bovendien hebben ze alvast niet de bijwerkingen van medicatie. Toch het zal het nog een tijdje duren voordat artsen deze behandelingen aan hun patiënten zullen aanbevelen.

Indien je dus bereid bent om jouw gezondheid deels in eigen handen te nemen, vind je er op YouTube heel veel informatie over. En, die oefeningen hoeven niet eens ingewikkeld te zijn.

Bijvoorbeeld: hoe versterk je jouw hart? Voer elk van deze drie oefeningen tienmaal per dag uit, en zorg daarbij wel voor een rechte rug.

Je zit veel de godganse dag? En, hecht je ietwat geloof aan de heilzame werkzaamheden van acupunctuur en acupressuur? Ja? Kijk dan alvast nu al uit naar de eerstvolgende blog...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ja!... Spiritualia is er speciaal voor jou; dit, dankzij enkele sponsors!

Maar, er is nog immer nood aan meerdere: niet enkel en alleen om de zware kosten van deze website te helpen dragen, maar vooral om met-ter-tijd een budget te vergaren waardoor de website naar buiten toe beter kan worden gepromoot, en dus nog een véél groter publiek zal kunnen aantrekken, inclusief meerdere interessante vrijwillige bloggers, misschien. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: indien je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid - om het zo diplomatisch mogelijk uit te drukken - kan het ook volledig gratis natuurlijk.

Commentaar


Chris Gepost op: 9/08/2018 16:46:32
Chris

Bedankt omdat je begaan bent met je medemens...fysiek en mentaal :)

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht