ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Wereldwijd plannen consumenten een overgedoseerde inname van homeopathische middelen

Volgende maand worden we geconfronteerd met een protestactie die '10:23 Campagne' wordt genoemd om ons te overtuigen dat homeopathische middelen in het geheel niet werken.
door Tsenne Kikke - zondag 16 januari 2011 13:31

Vandaag lazen we dat consumentenrechtenactivisten, verspeid over verschillende delen van de wereld, hebben aangekondigd dat zij volgende maand meedoen aan een massale overdoseringactie, als onderdeel van een wereldwijd protest tegen alternatieve geneeswijzen. Natuurlijk doen ze in België en Nederland ook mee.

Deze 10:23 Campagne is een netwerk van sceptici, die het publiek bewust wil maken van de waarheid over homeopathie, van de onwerkzaamheid ervan en van het feit dat de juiste informatie over deze middelen verspreid moet worden, zodat het publiek goed geïnformeerd is voordat het iets aanschaft.

Overal ter wereld, van Australië, Europa tot Canada, wordt deelgenomen aan deze internationale actie. Deze wereldwijde demonstratie tegen homeopathie wordt in Nederland georganiseerd door Skepsis samen met de Vereniging tegen de Kwakzalverij. In onze gewesten zullen de deelnemende activisten in Brussel en Amsterdam hele flessen homeopathische drankjes en pillen achterover slaan op 5 februari 2011 met de bedoeling het publiek er op te wijzen dat homeopathische middelen niet effectief zijn. Apothekers, artsen en andere medewerkers in de gezondheidszorg dienen de grens tussen werkzame middelen en homeopathie duidelijker uit te leggen aan het publiek.

Catherine de Jong, aanspreekpunt voor deze actie in Nederland, zegt: "Homeopathie helpt alleen als je er in gelooft, maar het middel bevat geen werkzame stof". De meeste mensen beseffen niet dat er helemaal niets aan werkzame stoffen zit in een flesje homeopathische pillen of druppels. Het is geen kruidenmiddel, het is geen natuurlijk middel, het is gewoon water of suiker met niets in een flesje. Met deze actie willen we duidelijk maken dat homeopathische middelen niets te bieden hebben binnen de gezondheidszorg. Homeopathische middelen zouden niet verkocht moeten worden aan mensen die echt ziek zijn, want het is als behandeling waardeloos en dus weggegooid geld.

Michael Marshall, coördinator van de internationale campagne, zegt: "We willen graag laten zien dat er nu wel genoeg tijd en geld is verspild aan homeopathische middelen. In de 200 jaar dat deze behandeling bestaat, is nooit enig overtuigend bewijs geleverd dat homeopathie werkt. Aangezien er alleen maar water in de druppels zit en alleen maar suiker in de pilletjes, kan het gewoon niet werken, zoals de homeopaten claimen. Er worden jaarlijks wereldwijd miljarden uitgegeven aan deze ineffectieve middelen. Veel mensen voelen zich uiteindelijk toch bedrogen als ze de waarheid over homeopathie te horen krijgen.

De 10:23 Campagne, die vorig jaar in Engeland werd gehouden en waarbij een groep van 400 actievoerders een overdosis homeopathische middelen innam, leidde tot een uitspraak van een drogisterijketen dat de homeopathische middelen verkocht werden omdat het publiek er om vroeg, niet omdat de middelen effectief waren. De campagne is genoemd naar het getal van Avogadro, dat iedereen heeft geleerd in de scheikundeles op school.

De actie wordt in 10 landen en 23 steden georganiseerd op 5 februari 2011.Veel mensen denken dat homeopathie onschadelijk is. Vertrouwen in homeopathie kan er toe leiden dat patiënten te laat echte medische hulp zoeken. Een onderzoek van de BBC in januari 2011 liet zien dat homeopaten in Engeland hun patiënten ineffectieve homeopathische preparaten voorschreven voor reizen naar landen waar malaria veel voorkomt en tevens dat ze patiënten ineffectieve homeopathische alternatieven boden voor vaccinaties.

Mijn besluit:

Het is een feit: onze hersenen zorgen voor het zelfgenezende effect van ons lichaam. Wie of wat anders? Ken je één geneesmiddel dat geneest? Eén geneesheer die kan genezen?...

Chirurgen zijn belangrijk: ze kunnen je opensnijden, iets verwijderen of eraan toevoegen, alles terug dichten, en het is het lichaam dat de rest moet doen.

En natuurlijk kan een mens iets opdoen, dat daarna de naam van de een of andere ziekte verkrijgt, indien het afweersysteem is afgezwakt. Lees de vorige nieuwsberichten over genees-middelen...

In elke geval: Sceptici zijn broodnodig in onze maatschappij. Vooral indien je beseft hoe belangrijk evenwicht is. Teveel van het ene brengt alles in onevenwicht. Voor elke actieve kracht MOET er een gelijkaardige, tegenwerkende kracht zijn! Voor elke mens die iets opbouwt moet er iemand zijn die afbreekt. Op een metaforische manier wordt dit door het yin-yang symbool voorgesteld.

Hoe chaotisch dingen op het eerste zicht ook lijken: zelfs Moeder Natuur en de gehele kosmos streeft naar evenwicht. Neem planeet Aarde, bijvoorbeeld. Sceptici zullen beweren dat ze niet bestaan, maar voor de meer bewuste mens beweegt onze planeet Aarde zich voort op 'onzichtbare rails'. Indien de Aarde daarvan afwijkt, en dus ontspoort, komen we in de problemen. Indien de Aarde té dicht bij de Zon komt, wordt ze verschroeid. Wijken we té ver van die Zon af, bevriezen we.

Zo kunnen andere mensen een soortgelijke demonstratie houden... door samen te komen en radio's en televisietoestellen op openbare plaatsen open te gooien en bewijzen dat er geen enkel nieuwsbericht in te vinden is. Dit doet men dan ook denken aan het cliché-achtige verhaal van de chirurg die beweert duizend mensen te hebben opengesneden en geen enkel zieltje met zijn pincet heeft kunnen vastgrijpen. Of, de hersenchirurg, die bij het openleggen van de schedel geen enkel gedachte, of droombeeld erin heeft aangetroffen, enzovoorts.

Kortom: wees blij dat er mensen bestaan die niets anders kunnen dan de dingen afbreken. Ze zorgen voor het nodige evenwicht. Zolang ze maar van mijn overtuigingen afblijven. Het feit blijft bestaan: onze hersenen zorgen voor het zelfgenezende effect van ons lichaam. Wie of wat anders?

Commentaar


Gerda D'Hondt Gepost op: 19/01/2011 9:41:39
Gerda D'Hondt Ik ben heel blij dat ik dertig jaar geleden het laatste flesje antibiotica in de vuilbak heb gegooid. Sedertdien heeft mijn lichaam (ben nu 62 jaar) geen antibiotica meer gekregen, behalve voor een blaasonsteking die regelmatig voorkwam. Toen er geen verbetering kwam behandelde mijn huisdokter mij met homeopathie en ik heb geen blaasonstekingen meer gekregen. Ik heb ook 100% vertrouwen in mijn huisdokter-homeopaat.
En inderdaad komt geloof daar aan te pas. Dus dokters hebben een zware verantwoordelijkheid. Indien zij altijd een datum zouden zetten op genezing zouden er oneindig veel mensen op die datum genezen zijn, ook van de zogezegde ongeneeslijke ziektes.
Het is moeilijk om te aanvaarden dat je je alles zelf aandoet.
Je kunt in de hemel leven of in de hel.

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht