ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Qigong en de Zes Helende Klanken versus QiHuna

In qigong spreekt men over de 6 Helende Klanken, maar ook in Runenmagie zijn er gelijkaardige mantra-achtige klanken gekend.
door Tsenne Kikke - vrijdag 18 januari 2013 17:12

In Qigong spreekt men over de zes helende klanken. Naar het schijnt bestaan ze al meer dan 1.000 jaar. Ze zijn vergelijkbaar met mantra's en worden gebruikt om jouw immuunstelsel te verbeteren, om jezelf te helen, om jouw innerljke organen te versterken, ze brengen evenwicht in jouw innerlijke wereld van energieën, en zo meer. Welke zijn die zes geluiden, en op welke manier moeten we die klanken precies uitstoten?

Nu moet je weten dat de ene auteur, of leraar, de andere kopieert, en dat elke 'meester' de énige waarheid bezit. Anders gezegd: 1.000 meesters, betekent: duizend van elkaar verschillende waarheden. Laten we ergens beginnen...

Lisa Spillane, een dame die momnteel in Brussel woont, gaf bijvoorbeeld een boekje uit, getiteld: 'Six Healing Sounds with Lisa and Ted: Qigong for Children', dat kinderen aanleert hoe ze negatieve emoties in positieve moeten omtoveren.

Dankzij gebruikmaking van bepaalde klanken, die verbonden zijn met bepaalde organen in ons lichaam, toont ze aan dat de 'haaaaw'-klank - gelijkend op die van het Engelse woordje 'saw' - het hart heelt en ongeduldige kinderen tot rust kan brengen, en de 'whooooooo'-klank met de maag is verbonden, en alle onrust verjaagt, enzovoorts. Deze laatste klinkt als het geluid dat een uil maakt.

Dan schrijft ze nog over de 'ssssssssss'-klank, gelijkend op het geluid van een slang. De 'tchewwwww' gelijkt op het geluid van niezen: op het Engelse 'achoo', alleen trager uitgesproken en zonder de 'a'-klank vooraan. En tenslotte heb je nog de 'shhhhh', de klank die je uitspreekt indien je aan iemand vraagt stil te zijn, en de 'heeeeee' rijmt op het Engelse woordje 'pea'.

In onderstaand filmpje hoor je voor jezelf hoe je - volgens haar - de zes klanken uitspreekt.


Haar leermeester was Mantak Chia van wie ze alle inspiratie vandaan haalde.

Werken die Zes Klanken helend?... Natuurlijk spelen de hersenen daarin een grote rol. Indien je écht gelooft dat ze zullen werken, ben je al een heel eind onderweg. Toch raad ik elke lezer aan om andere adviezen in te winnen. Om die reden geef ik er hierna enkele voorbeelden van... - want, wat heb je aan iets, indien je jaren later merkt dat het in wezen geen snars hielp, behalve in de verbeeldingswereld?

Ik bedoel: zeer veel qigongoefeningen, maar ook die van tai chi, zijn nuttig... totdat je écht ziek bent.Ik stop ermee: genoeg filmpjes! Natuurlijk zul je er op het internet nog veel andere voorbeelden van vinden - en, zoals ik reeds eerder schreef, zijn in het Land der Blinden de Eénogen koning.

Over 'geheimen' gesproken... Wat is nu het 'geheim' van dé juiste uitwerkingen? Weet jij het?... Laat het me weten, en dan zal ik je vertellen of je juist bent, of verkeerd.

De Zes Helende klanken' zijn van Oosterse afkomst, maar in het Westen kenden we indertijd ook de Runenmantra's... Luister ernaar - maar, ook hier: geloof er geen woord van. Hoogstwaarschijnlijk is het een kopij, van een kopij, van een kopij.

"

Ikzelf ging over de laatste 40-tal jaren als een eclecticus tewerk, stal van iedereen het beste, verzamelde over de jaren stofdeeltjes goud, totdat ikzelf een goudklompje verkreeg en het in de toekomst misschien zal promoten onder de naam 'QiHuna'.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht