ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Over de diverse stromingen van Huna, de leer van de Oude Kahunas

En, maak kennis met een sjamanistische droombegeleiding.
door Tsenne Kikke - dinsdag 2 juni 2020 17:23

Al hetgeen je over het thema ‘Huna’ vindt, is in wezen gebaseerd op het onderzoek dat Max Freedom Long (1890–1971) indertijd verrichtte. Met andere woorden: elke auteur heeft uit die éné bron de nodige inspiratie geput, op zijn manier vertaald, aangevuld, en in zeer veel gevallen: verwrongen, en daardoor dan ook letterlijk besmet.

De in de Verenigde Staten geboren Serge King, die zich uitgeeft als Dr. Serge Kahili King, is één van de vele tegenstanders van Max Freedom Long, die de leerstellingen van de Huna spijtig genoeg reduceerde tot puur sjamanisme en er verzinsels vanuit zijn verbeeldingswereld aan toevoegde.

Bijvoorbeeld: volgens hem arriveerde er lang voordat Atlantis ontstond een speciaal ras vanuit de Pleïaden op Aarde. Via huwelijk vermengde dat nieuwe mensenras zich met andere rassen, en over een periode van tijd werden baby’s geboren met archetypische herinneringen, afkomstig van de mensen van dat andere zonnestelsel en met gemengde, genetisch aangeboren mogelijkheden.

Natuurlijk schrijft hij ook interessante zaken - gewoonweg, omdat ook hij de dingen heeft gekopieerd. Anders gezegd: als je hem leest, mag je het kind niet samen met het bevuilde badwater wegwerpen.

Weliswaar is het zowel voor de buitenstaanders evenals voor elke beginneling moeilijk om waarheden van leugens te (onder)scheiden. Maar, dit geldt dan ook weeral voor eender welk geloof of leerstelling. Het is slechts door ervaringen op te doen dat men er in slaagt om enkel en alleen het vuile water weg te werpen. Nog anders gezegd: enkel en alleen constante oefening baart kunst.

Zo reikte King ons gedetailleerde beschrijvingen van diverse rituelen aan, waaronder de Sjamanistische Droombegeleiding

Terwijl men volledig ontspannen met gesloten ogen neerligt, aanhoort men een trommelgeluid. Net als bij hypnose wordt de verbeeldingswereld aangesproken, maar men verzeild niet in een diepe trancetoestand. In sommige gevallen ondergaat men deze techniek om de persoonlijke 'spirituele gids' aan te roepen, of om zichzelf van een bepaalde kwaal te ontdoen.

Bij deze laatste manipuleert de sjamaan de verbeeldingswereld van de patiënt dermate, dat hij via de beelden; die hij tijdens de fantasierijke reis verkrijgt, een antwoord vindt van de reden van het ontstaan van die aandoening.

Deze techniek wordt eveneens in het bedrijfsleven toegepast. De Duitser Marc R.H. Roedenbeck deed er onderzoek naar en interviewde diverse beoefenaars. Uiteindelijk kwam het erop neer dat na de sessie de patiënten naar het schijnt van hun kwaal waren verlost. Zo hoorde hij aan dat de ene een pijnlijke knie had en de andere leefde in onmin met zijn broer en daardoor regelmatig door angsten werd overvallen. Maar, vóór die sessie wist hij niet dat die onenigheid de reden van die angsten waren.

Wel heeft Marc die verhalen achteraf niet gecontroleerd. Hieronder vind je een voorbeeld van zo'n begeleide fantasiereis. Doe ermee wat je wilt... :-)

Nota: Interesse in de tekst 'Energetisch Helen volgens de QiHuna Filosofie', een interessante introductie tot de cursus 'Huna, de authentieke leer van de Kahunas'? Stort 10€ op de rekening van DIMschool vzw: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB. Stuur daarbij eveneens een e-mail naar [email protected] Danke!

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het afgelopen 15-jarige bestaan van Spiritualia.be is er online een hoop veranderd. En ook aan deze website wordt er – in reactie op alle online ontwikkelingen – continu geschaafd. Zo hebben we vorig jaar geïnvesteerd in een betere server, waardoor de site nog sneller is geworden. Verder werden we in december 2019 zelfs verplicht om nog meer schijfruimte aan te kopen, en zo meer.

Met al die nieuwe ontwikkelingen hebben we na dertien jaar nog immer een duidelijk doel voor ogen, namelijk: zoveel mogelijk mensen inspireren om aan hun innerlijke zelf te werken, losstaande van hun diverse persoonlijkheden en honderdtallen kleine ikjes.

Bovendien doen we ons best om mensen te laten na-denken - een denken dat na het gewone, automatische denken komt - en ja: soms door een schokje te geven, opdat ogen worden geopend. :-)

Toegegeven: daarmee is niet iedereen gediend. Nochtans is dat meer dan logisch. Waarom?... Wel, omdat we ons richten tot een welbepaalde doelgroep. Indien je het al vergeten bent: tot mensen die aan hun innerlijke zelf willen werken.

Enerzijds kunnen alle bezoekers onze blogs gratis lezen, maar het runnen van een gratis site is niet goedkoop. En daarom doen we regelmatig beroep op onze meest trouwe bezoekers, waardoor Spiritualia online kan blijven.

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren? Ja?... Doen & alvast bedankt!

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht