ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

GiGong Meester Duan Zhi Liang deelde zijn kennis aan jou mee

Meester Duan Zhi Liang toonde jou zijn QiGong oefeningen.
door Tsenne Kikke - zondag 16 februari 2020 20:20

'Kennis'? Hoe vreemd het ook mag klinken: 99,99% van de mensheid wil die kennis niet. Opgepast: sommigen willen die kennis wél, omdat het mensen zijn die graag dingen bezitten, die graag dingen willen hebben, maar van zodra ze denken het te bezitten, doen ze er niets mee. Uiterlijk misschien wel, niet innerlijk. Dit is een wet.

Hetzelfde geldt voor het thema Zelfkennis: van zodra je ermee begint zijn er duizenden dingen, die als het ware 'uit de hemel' vallen, ... en ervoor zullen zorgen dat je de eindstreep nooit zult bereiken. Dit fenomeen maakt deel uit van diezelfde wet.

Vergelijk het zo'n beetje met de zogenaamde 'weg van de zalm'. Miljoenen beginnen aan hun tocht naar de bron van hun bestaan, doch slechts weinigen komen aan. Aankomen...: om er te paaien en te sterven, gewoonweg omdat hun opdracht werd vervuld.

Hetzelfde geldt voor het merendeel van de mensen: in de ogen van Moeder Natuur hebben ze slechts één belangrijke opdracht, zijnde: te zorgen voor de onsterfelijkheid van de mensheid. Eénmaal voor het nageslacht gezorgd, heeft de mens zijn/haar taak volbracht. Zo danken wij ons tijdelijke bestaan aan al onze voorouderen, tot aan de allereerste metaforische Adam en Eva.

Kennis? Zelfs het bekijken van de filmpjes kan voor sommigen reeds teveel zijn. Begrijpelijk: er zijn zoveel andere dingen te doen; dingen, die natuurlijk véél belangrijker zijn. Bovendien hebben weinige mensen controle over hun lichamen. Onrust, bijvoorbeeld, zal hen aansporen om iets 'aangenamers' te doen dan interessante filmpjes bekijken.

Maar, oordelen, is gelijk aan veroordelen, en laat ik elke lezer voor zichzelf beslissen wat hij/zij met al het onderstaande wil aanvangen.

Meester Duan Zhi Liang was 107 jaar oud toen hij in 2016 stierf. Elke dag beoefende hij QiGong, een uur lang, minstens. Daarnaast deed hij ook nog aan martiale sporten.

De kunst bestaat er uit om hem niet alleen maar lichamelijk na te apen - iets wat velen doen - maar weten, dat elke uiterlijke beweging tezelftertijd een innerlijke reactie ontketent, waarbij vooral de ademhaling en de aandacht op de energiestromingen primordiaal zijn.

Nu weet ik niet of Meester Duan zich ervan bewust was dat hij, dankzij die oefeningen, zowel aandacht besteedde aan 'de inzittende' van het lichaam: zijn Ware Ik, evenals aan de energetische overdracht van bouwstenen naar zijn extra lichaam, of lichamen. Maar, ikzelf hoef dit niet te weten, zolang hij het maar wist.

In elk geval: in onderstaande videoclips deelt hij zijn kennis met jou. Gratis nog wel. Ofwel doe je er iets mee, ofwel blijf je gebonden aan de mechanische wetten, die jou verhinderen ook maar iets te 'doen'. Niemand beter dan Plato kon beschrijven hoe mensen als het ware in een grot leven, geketend, zonder het te beseffen. Maar een Gurdjieff zou dit aanvullen met de vermelding dat de hedendaagse mens geen boeien nodig heeft, gewoonweg: omdat hij een gewillige slaaf is. Waar, of onwaar?... Zoek het voor jezelf uit. Ik bedoel: ooit... als je eens tijd op overschot hebt - want, 'nu' is nooit het geschikte moment, nietwaar?

Oké: misschien ben jij de énige uitzondering op die vaste regel.

Belangrijk advies: doe die oefeningen altijd op je eentje, opdat je jouw energieën nooit met die van anderen vermengd! Een tweede reden daarvoor is, dat jouw ego er niet bij mag betrokken zijn. Anders gezegd: indien er een andere persoon in jouw buurt aanwezig is, of meerdere, is ook een oneigene persoonlijkheid altijd tegenwoordig. Begijpe wie begijpen kan...

- Toegegeven: in groepsverband is het plezanter, gezelliger, of aangenamer, dat wel! -

18 QiGong oefeningen, weliswaar in de Franse taal. Eerst is er een beetje uitleg, en de oefeningen zélf beginnen vanaf de dertiende minuut, sorry!

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het afgelopen 13-jarige bestaan van Spiritualia.be is er online een hoop veranderd. En ook aan deze website wordt er – in reactie op alle online ontwikkelingen – continu geschaafd. Zo hebben we vorig jaar geïnvesteerd in een betere server, waardoor de site nog sneller is geworden. Verder werden we eind december zelfs verplicht om nog meer schijfruimte aan te kopen, en zo meer.

Met al die nieuwe ontwikkelingen hebben we na dertien jaar nog immer een duidelijk doel voor ogen, namelijk: zoveel mogelijk mensen inspireren om aan hun innerlijke zelf te werken, losstaande van hun diverse persoonlijkheden en honderdtallen kleine ikjes.

Bovendien doen we ons best om mensen te laten na-denken - een denken dat na het gewone, automatische denken komt - en ja: soms door een schokje te geven, opdat ogen worden geopend. :-)

Toegegeven: daarmee is niet iedereen gediend. Nochtans is dat meer dan logisch. Waarom?... Wel, omdat we ons richten tot een welbepaalde doelgroep. Indien je het al vergeten bent: tot mensen die aan hun innerlijke zelf willen werken.

Enerzijds kunnen alle bezoekers onze blogs gratis lezen, maar het runnen van een gratis site is niet goedkoop. En daarom doen we regelmatig beroep op onze meest trouwe bezoekers, waardoor Spiritualia online kan blijven.

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren? Ja?... Doen & alvast bedankt!

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

En.., voor de echte Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid is er Eclecticus.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht