ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Bericht, gericht aan alle Cursus in Wonderen-fans

'Cursus in Wonderen': een boek met een bijzondere inhoud, maar niet tot iedereen gericht.
door Tsenne Kikke - maandag 16 juli 2018 20:25

Op 10 juni 2008 woonde ik een lezing bij van Tomas Vieira en zijn ex-vrouw Nouk Sanchez, auteurs van het boek 'Take Me To Truth - Undoing The Ego'. Enerzijds vind ik 'Cursus in Wonderen' een boek met een prachtige inhoud, maar anderzijds vond ik al hetgeen dat koppel op die namiddag bracht veel té zweverig, en hun geslijm gebaseerd op talrijke onwaarheden. Nochtans was er een dame uit Nederland aanwezig, die beweerde dat de Heilige Geest op haar was nedergedaald...

Tomas Veira overleed in 2010, en Nouk Sanchez heeft een nieuwe vriend gevonden, werkt nog immer niet, maar leeft van schenkingen en van de inkomsten van lezingen.

Nogmaals: de inhoud van dat boek is fenomenaal, maar - in mijn opinie - niet gericht tot de massamens; een iets, waaraan Nouk en vele anderen zondigen. Natuurlijk mag jij, beste lezer, er andere opinies op nahouden. Je mag me zelfs gerust tegenspreken, als ik beweer dat de inhoud van 'Cursus in Wonderen' onmogelijk door gewone stervelingen in de praktijk kan worden toegepast. :-)

Oké: over de inhoud ervan kan men eeuwen lang filosoferen, en de dingen inbeelden - en, als dit jou een goed gevoel geeft, raad ik je aan om daarin te volharden.

Een beetje gratis reclame...

Vandaag, bijvoorbeeld, verkreeg ik in mijn e-mail een bericht, gericht aan mensen die willen 'ontwaken', aangevuld met onderstaand filmpje. Indien je interesse stelt om eraan deel te nemen, moet je je vóór 25 juli inschrijven, en als bonus ontvang je dan een korting, zijnde: je betaalt slechts $97 in plaats van $127!!! Doen dus..., indien je zogezegd wenst 'wakker te worden'.

(Tussen haakjes: Maar, je kunt ook deze website sponsoren... :-) )

Mooi, hé! Zo blijven de stichters van diverse ACIM-verenigingen (afkorting van: 'A Course in Miracles') zich verrijken door naïeve, goedgelovigen aan te trekken.

Och, het is hen gegund - want, ze beantwoorden aan de 'Wet van Onwaarheden/Leugens van Waarheden Scheiden'; een iets, waar elke zogenaamde actieve 'Zoeker van de Waarheid' doorheen moet, willen of niet.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht