ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Cursus in Wonderen Workshop: Hoe jezelf ontdoen van jouw Ego ?

Mijn conclusie was, dat zowel Nouk Sanchez en Tomas Vieira op de goedgelovigheid van mensen teerden.
door Tsenne Kikke - dinsdag 10 juni 2008 0:06

De Australiërs Nouk Sanchez en Tomas Vieira komen begin juli voor een paar dagen naar België om twee avondpresentaties en één workshop te geven. Samen gaven ze een boek uit met als titel 'Take me to Truth: Undoing the Ego' - 'Neem me mee naar de Waarheid: jezelf van het Ego ontdoen', gebaseerd op 'The Course in Miracles', oftewel 'Een Cursus in Wonderen', vermengd met Gurdjieff's leer van het Enneagram.

Robert Rabbin, de stichter van 'Radical Sages', schreef over dit boek: "Een goede kaart toont je de weg naar je bestemming, waarschuwt je voor doodlopende wegen en andere gevaren terwijl en markeert wonderlijke vergezichten en perspectieven onderweg. Zo een kaart hebben de auteurs getekend. Een precies pad langsheen de valkuilen van het ego richting het heilige land van het Verenigd Zelf. Dit boek is een wonderlijke reisgids van iemand die elke bladzijde in de praktijk heeft uitgetest."

Wie is wie?

Nouk Sanchez is in Australië geboren en verhuisde tijdelijk naar New-Mexico om zich te verdiepen in het aanleren van hoe zich te bevrijding van het ego, om het daarna aan anderen te onderwijzen. In 1990, toen ze in contact kwam met 'Een Cursus in Wonderen', is ze, samen met een kleine spirituele groep, van start gegaan met het bestuderen en leren van de 'Zes Stadia van de Ontwikkeling van Vertrouwen'. Een 15-jaar lange reis heeft ertoe geleid dat ze de mechanismen van het ego heeft ervaren en begrepen, met inbegrip van het hoe, het waarom en wanneer we onszelf saboteren. Nouk heeft naar het schijnt geleerd om de leegte in te gaan, het vertrouwen te behouden en het gezicht van de ''Waarheid' te aanschouwen. Ze schrijft, dat haar ontdekkingen haar ertoe gebracht de wonderlijke formule van 'Een Cursus in Wonderen' te vereenvoudigen om de obstakels weg te nemen die de aanwezigheid van 'Liefde' in ons leven verduisteren. In haar voordrachten en workshops wordt ze bijgestaan door Tomas Vieira.Tomas Vieira, tevens de co-auteur van het boek, geboren in Hong-Kong en van Portugese afkomst, heeft in Canada en de Verenigde Staten geleefd vooraleer hij zich in Australië nestelde. Gedurende de voorbije 6 jaar is Tomas tewerkgesteld op het terrein van regionale ontwikkeling. Hij heeft altijd een interesse gehad voor persoonlijke ontwikkeling en heeft gedurende de laatste 20 jaar cursussen in verband met levenskunsten en persoonlijke ontwikkeling geleid in diverse gemeenschappen. Net zoals Nouk realiseerde hij zich dat er geen eenvoudige gids beschikbaar was dat het proces van het tenietdoen van het ego en het ontdekken van Waarheid uitlegde. Dit heeft ertoe geleid dat hij in een samenwerking is gestapt om dit boek te schrijven.

Er gaan twee avondpresentaties door, respectievelijk op woensdag 2 en donderdag 3 juli 2008, en één full-day workshop op zaterdag 5 juli 2008. Elk van deze evenementen vindt plaats op een andere locatie in Vlaanderen.Twee avondpresentaties

Op woensdag 2 juli 2008 in het 'Zonnemaanhuis' bij Utsa en Aruna, Veldhoekstraat 23, 8340 Sijsele, nabij Brugge. Aanvang : 19.45 u - Einde: 22.30 u - Bijdrage : 30 euro.

Op donderdag 3 juli 2008 in het centrum 'La Via' bij Reine, Herenthoutseweg 21, 2222 Wiekevorst, nabij Heist-op-den-Berg. Aanvang : 19.45 u - Einde: 22.30 u - Bijdrage : 30 euro.

Workshop:

Op zaterdag 5 juli 2008 in de Iriszaal van het domein 'Koningsteen' bij Monique, Steven en Kris, Oxdonkstraat 168, 1880 Kapelle-op-den-Bos, dichtbij Mechelen, en vlot bereikbaar vanuit Antwerpen en Brussel. Aanvang : 10 u - Einde: 16.30 u - Bijdrage : 70 euro, koffiepauzes inbegrepen. Er is mogelijkheid om bij jouw inschrijving een vegetarisch middagmaal te reserveren voor een extra 16 euro.

Nabericht: Ikzelf heb, samen met Brian en Eaglan, de sessie bijgewoond en alle drie kwamen we tot dezelfde conclusie: de gastsprekers hoefden niemand van iets te overtuigen. Ik bedoel: men hing zo sterk aan de lippen van Tomas en Nouk dat ze niets verkeerds konden zeggen. Om die reden vulden ze die dag op met verhaaltjes, gebaseerd en gegrepen uit hun eigen leven.

Zowel Nouk als Tomas teren op de goedgelovigheid van mensen, houden zich daarmee in leven en op die manier reizen ze de gehele wereld rond.

Voor mij kwamen ze veel té plat over, veel té kinderlijk emotioneel, en ze zijn - mijns inziens - niet de juiste vertegenwoordigers van 'Een cursus in Wonderen', alhoewel ik me ervan bewust ben dat vele aanwezigen me zullen tegenspreken. Achteraf kreeg ik zelfs een e-mailtje van een dame uit Nederland, die beweerde dat de Heilige Geest op haar was neergedaald. Nouk en Tomas zijn éénogen, die de harten van blinden doen openbloeien vanuit hun verbeeldingswereld. Kortom: ik kan er dus - spijtig genoeg - geen positief woord over uitspreken.

Commentaar


dominique Govaere Gepost op: 15/06/2008 15:04:07
dominique Govaere Dag Angelus,

Mooi werk. Hartelijk dank daarvoor.
Tot binnenkort wellicht.Kunnen we nog eens lachen.

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht