ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Mysterieus uitziende knobbelige ballen: een 3D-vervolg

Bewonder de prachtige 3D-modellen van de Schotse de 'Carved Stone Balls'.
door Tsenne Kikke - dinsdag 26 juni 2018 14:23

In het begin van deze maand publiceerde ik een blog over de 5.000 jaar oude mysterieuze prehistorische objecten die in Schotland zijn teruggevonden, en misschien zelfs wel de meest mysterieuze ballen op Aarde zijn. Ik heb het over de 'Carved Stone Balls'.

Een groot aantal ervan is opgenomen in de collectie van het Schotse 'National Museum'. Maar, dankzij curator Hugo Anderson-Whymark hoef je niet meer naar Schotland af te reizen om de ballen te gaan bewonderen. Hij heeft er namelijk prachtige 3D-modellen van gemaakt die je vanuit jouw luie stoel vanuit alle mogelijke hoeken kunt bekijken door op deze link te klikken.- en, daarna op deze.

De 3D-modellen zullen naar verwachting niet méér inzicht geven in de functie ervan, maar ze onthullen wel dat ze voor de prehistorische mensen belangrijk moeten zijn geweest. Dat blijkt onder meer uit het feit dat ze met zorg en oog voor detail zijn vormgegeven.

Anderzijds is de kans groot dat we té ver aan het zoeken zijn. Misschien maakten de ballen deel uit van een soort van petanque spel..., wie weet? :-)

Bronnen: Scientias & Sketchfab

En?... Vind je deze Spiritualia website ietwat interessant?...

Interessant genoeg om die te sponsoren; dankzij een bijdrage van 2 euro/maand, zijnde: 24 euro? Meer mag ook, natuurlijk! Laat het ons in elk geval weten door bovenaan naar 'Berichten' te gaan, - of, door op deze link te klikken. Alvast bedankt - want, daarmee blijft Spiritualia online!

Overleven is belangrijk, maar er zijn véél meer centjes nodig om deze website naar buiten toe beter te kunnen promoten!

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: indien je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid kan het ook volledig gratis natuurlijk.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2019 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht