ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Tijdreizigers waren al welkom op een afscheidsparty van Stephen Hawking

Geloof jij dat de mens ooit aan tijdreizen zal kunnen doen?
door Tsenne Kikke - dinsdag 15 mei 2018 23:00

Op 15 juni van volgende maand vindt in Groot-Brittannië een herdenkingsdienst voor de illustere wetenschapper Stephen Hawking plaats. Omdat de aanwezigen via een openbare lottrekking worden bepaald, kan je daarbij zijn, maar ook mensen die nog geboren moeten worden...

Op de website van de herdenkingsdienst moeten mensen, die de herdenkingsdienst willen bijwonen, onder meer een geboortedatum invullen. Daarvoor kunnen data tot en met 31 december 2038 worden aangekruist. Anders gezegd: zij, die nog moeten geboren worden, kunnen er dus ook aan deelnemen, indien zij zich in de tijd kunnen verplaatsen, natuurlijk.

"We kunnen niet uitsluiten dat tijdreizen bestaat, want het is niet op bevredigende wijze weerlegd. Alles is mogelijk tot het tegendeel wordt bewezen," legde een woordvoerder van de 'Stephen Hawking Foundation' aan de openbare omroep BBC uit.

Eerder feestje

Hawking had ook al in 2009 zelf al een poging ondernomen om het tijdreizen empirisch vast te stellen. In een filmpje op YouTube legde de Britse astrofysicus toen uit dat hij een feestje had georganiseerd waarvoor de uitnodigingen pas na afloop werden verstuurd. Niemand kwam opdagen. “Ik heb het experimentele bewijs dat tijdreizen onmogelijk is”, stelde de wetenschapper toen droogweg vast.

Westminster Abbey

De herdenkingsplechtigheid vindt plaats in Westminster Abbey. De as van Hawking, die in maart op 76-jarige leeftijd overleed, wordt er bijgezet, naast de graven van Isaac Newton en Charles Darwin. Via lottrekking worden duizend tickets verspreid. Sinds 9 mei kunnen geïnteresseerden zich aanmelden op de website. In de eerste 24 uren stroomden alvast 12.000 kandidaturen binnen, uit alle uithoeken van de wereld. De registratie sluit op 15 mei om middernacht. Vandaag dus, maar met jouw tijdmachine kan je in de verre toekomst te allen tijde terug naar vandaag terugkeren, en je dan nog tijdig inschrijven...

Bron: De Standaard

"Een wormgat, ook bekend als een Einstein-Rosen brug, is een hypothetische mogelijkheid om binnen de ruimtetijd sneller dan het licht te reizen. In de normale ruimte kan men tussen twee punten niet sneller reizen dan het licht, maar volgens de theorie van een wormgat bestaat er een 'korte weg' in het universum. Langs deze korte weg is het dan mogelijk om sneller naar een ander punt in de ruimte te reizen dan wanneer je zou 'omreizen' over de normale weg, ook al zou je dat doen met de snelheid van het licht," lezen we op Wikipedia.

De naam 'wormgat' komt van de volgende analogie: beeld je in dat het universum de schil van een appel is, en een worm van de éne zijde van de appel naar de andere zijde wil geraken. Als de worm op de schil van de appel blijft is de kortste afstand de helft van de omtrek van de appel. Maar als de worm in plaats van rond te gaan, een gat graaft recht door de appel, is de afstand merkbaar minder, namelijk de diameter van de appel.

 

ParaPsychon wil ooit met Tijdreizen gaan experimenteren

Terug naar het verleden reizen is praktisch onmogelijk, maar kan een mens zichzelf vanuit het hier-en-nu naar de toekomst verplaatsen? Wij weten het niet, maar ParaPsychon wil het graag uittesten. Via een mentale reis dan wel - of, noem het een 'mentale uittreding'.

Wat met 'mentaal' wordt genoemd, is niet in enkele woorden uit te leggen, maar weet nu al dat het iets met het zogenaamde 'mentale lichaam' te maken heeft, en dus niet met het brein, met de verbeeldingswereld, noch met hypnose.

Ooit wil ParaPsychon het concept 'Tijdreizen' onderzoeken. Met 'ooit' wordt bedoeld: van zodra er mensen zijn die er zich kandidaat voor stellen - én, aan de nodige basisvoorwaarden voldoen.

Tijdreizen is een onderdeel van de parapsychologische Precognitie, oftewel: 'kennis hebben van een gebeurtenis vóórdat het zich in de toekomst afspeelt. In de volksmond wordt het ook wel in de toekomst kijken genoemd.'

Op de ParaPsychon-website lezen we, onder andere, het volgende: "Is het mogelijk om iemand in de toekomst te brengen? Kunnen we dingen op een bijna wiskundige manier, net als de eerstvolgende zonsverduistering, de getijden, of maanstand, 'voorspellen'? Met dit boeiend experiment trachten we dit uit te vissen.

Door middel van een bepaalde techniek word je in de toekomst gebracht. Het spreekt echter voor zich dat, indien het écht mogelijk is om in de toekomst te kijken en het daadwerkelijk te beleven, je waarschijnlijk niet alles van jouw toekomst wil aan de weet komen." (Einde citaat)

Juist, nietwaar? Stel je maar eens voor dat je nu al zou weten wanneer je zal sterven - en, op welke manier... Er moet dus aan een veiligere methode worden gedacht. En, kunnen we onszelf tegelijkertijd afvragen: "In welke mate is de toekomst gepredestineerd?"

Wat is de meest veilige methode?

Bijvoorbeeld: iedereen droomt wel eens van rijkdom, nietwaar? Maar, hoe gemakkelijk/moeilijk is het om miljonair te worden?... Zo is zelfs de kans om de Lotto, Euro Millions, of de Nederlandse Staatsloterij te winnen klein, zeer klein.

De hoofdvraag is hier: kan men, bijvoorbeeld, een toekomstige uitslag van de Lotto, of die van Euro Millions 'voorspellen'?

Parapsychon wil het graag uittesten. Meer info? Stuur een e-mailtje - en, indien je aan 'Het Experiment' zou willen deelnemen, raad ik je deze link aan.

En?... Vind je deze Spiritualia website ietwat interessant?...

Interessant genoeg om die te sponsoren; dankzij een bijdrage van 2 euro/maand, zijnde: 24 euro? Meer mag ook, natuurlijk! Laat het ons in elk geval weten door naar 'Berichten' te gaan, - of, door op deze link te klikken. Alvast bedankt - want, daarmee blijft Spiritualia online!

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht