ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Persoonlijke bevindingen aangaande Zelfkennis, het Spirituele en het Paranormale - 2

Heb je de film 'The Power of the Heart' gezien?…
door Tsenne Kikke - maandag 19 maart 2018 17:42

Op de vraag: "Wat is er voor mij nog overgebleven?" antwoordde ik met:

"Zeer veel dingen die iets met energieën te maken hebben." Bijvoorbeeld: volgens mij zijn thema's als Telepathie en Psychometrie nauw aan elkaar verwant, waarbij zowel dieren, mensen en voorwerpen energieën inhouden en uitstralen, die dan door een 'ontvanger' kan worden vertaald. Maar ook hier heb ik het over 'ontvangers' die met die gave werden geboren, en die zijn moeilijk te vinden. Meer daarover in een eerstvolgende blog...

Deze blog is er het 'Voorwoordje' van: al de rest volgt dus nog.

Indien we Rollin McCraty in onderstaande videoclip mogen geloven, zou het hart iets - zoals een afbeelding of gebeurtenis - reeds op voorhand kunnen 'zien', of 'weten'. Geloof hem, of niet. In elk geval was ikzelf bij die proefnemingen niet aanwezig.

Energieleer

Volgens hem komt de informatie in de eerste plaats via het hart binnen, waarop het dan een signaal naar het brein doorzendt, waarop het brein dan ook reageert, en er vervolgens een reactie van het lichaam op volgt, waaronder een buikgevoel - of haren, die rechtop komen te staan.

Zijn  conclusie is, dat het hart niet gebonden is aan de begrenzingen van tijd en ruimte. Maar, vraagt hij zichzelf af: "Wat is de bron van dat soort van intuïtie? Waarmee is het hart verbonden? En, hoe kunnen we leren om er veel meer van af te tappen?"

Natuurlijk is dat allemaal slechts theorie, én interessante materie voor filosofen, die er jarenlang over kunnen filosoferen zonder het ooit in de praktijk te kunnen toepassen. In het filmpje durfde Rollin McCraty zelfs beweren dat het experiment 'overal ter wereld in vele laboratoria werd nagedaan': een iets, waarover ik (natuurlijk) niets vond.

Oké, je kunt het in een documentaire verwerken, zoals een 'The Power of the heart', hetgeen dan ook is gebeurd, en zo meer - maar, wat is een mens ermee, nadat men de beelden heeft aanschouwd? Verlicht, bijvoorbeeld? Gezonder? Volledig genezen? Gelukkiger?... Of, enkele euro's kwijt: door de film te gaan bekijken, of door de DVD te hebben aangekocht? Wel hebben de woorden kracht, en kan een mens met een goed gevoel de bioscoopzaal verlaten, alsof hij/zij op wolkjes loopt.

Anderzijds is al hetgeen Rollin McCarty zegt reeds meer dan 100 jaar geleden door een Gurdjieff op een totaal andere manier verteld.

Maar, ook de zaken die Gurdjieff aan ons overdroeg, kunnen niet geschieden door enkel en alleen naar een filmpje te kijken, een boek te lezen, een voordracht bij te wonen, een certificaat aan te kopen, enzovoorts. Anders gezegd: die zaken kunnen een mens wél tot actie aanzetten, maar daarvoor zijn inspanningen nodig. Geen gewone inspanningen, wel superinspanningen.

Geloof me, of niet: mensen die jou op een geloofwaardige manier iets anders trachten wijs te maken, vertellen niet de volle waarheid. 'Leugenaars' zou ik ze niet willen noemen; gewoonweg, omdat ze vanuit pure onwetendheid niet beseffen dat ze onwaarheden aan het uitbazuinen zijn.

Het énige wat ik wél spijtig vind, is dat er talrijke goedgelovige mensen zijn, bereidwillig genoeg om het allemaal klakkeloos aan te nemen, om dan - jaren later - te beseffen dat er niets van aan was. Waarom?... Niet zozeer omdat men hen heeft voorgelogen, maar wel omdat ze de vereiste super-inspanningen niet hebben verricht. Om permanent in de hartstreek te vertoeven, bijvoorbeeld, en niet in het hoofd of buikstreek.

Uit onwetendheid?... Ook niet waar - want, zelfs als ze het zouden geweten hebben, zouden ze er - vanuit hun aangeboren geaardheid - nooit aan begonnen zijn.

Kortom: zaken, die met energieën te maken hebben, vereisen super-inspannigen, en dat is spijtig genoeg niet voor elke mens weggelegd. Wel is het een feit, dat van zodra een mens er zijn eigen energie in investeert, er in hem extra energie wordt aangemaakt.

De kracht van woorden

De woorden van Rollin McCraty klinken geloofwaardig, nietwaar? Hetzelfde gold voor de Japanse pseudowetenschapper Masaru Emoto, die meende te hebben aangetoond dat water op gedachten kan reageren... Wees op jouw hoede voor de kracht van woorden.

En?... Vind je deze Spiritualia website ietwat interessant?...

Interessant genoeg om die te sponsoren; dankzij een bijdrage van 2 euro/maand, zijnde: 24 euro? Meer mag ook, natuurlijk! Laat het ons in elk geval weten door naar 'Berichten' te gaan, - of, door op deze link te klikken. Alvast bedankt - want, daarmee blijft Spiritualia online!

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

___________________________________________________________________________________________

Tijdelijke Actie!

Al wie deze website reeds heeft gesponsord - en, eenieder die deze week (17/3 tot 24/3) een financiële bijdrage levert, kan via Skype (eender wanneer in de toekomst) een volledige uitleg verkrijgen over hoe je met tattwas zou moeten werken! Zaken, die je nergens, maar ook nergens zult kunnen lezen, of horen, gegarandeerd. Duurtijd: 45 tot 60 minuten. Praat met jezelf, en zeg het voort! :-)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht