ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Pastoor overlijdt tijdens demonstratie Bijbels wonder

Pastoor Jonathan Mthethwa overlijdt nadat hij aan zijn parochianen een Bijbels wonder wilde demonstreren.
door Tsenne Kikke - maandag 15 mei 2017 17:00

Mpumalanga is een provincie in Zuid-Afrika, en White River is er een klein dorpje van waarin een 17.000 mensen wonen. Het telt iets van een 30-tal christelijke gemeenschappen, en de Mormoonse 'Church of Jesus Christ of Latter-day Saints' is er slechts eentje van.

Jonathan Mthethwa, een pastoor van die kerk overleed zaterdag, nadat hij aan zijn parochianen een Bijbels wonder wilde aantonen, namelijk: over water lopen.

"Vorige week zondag preekte hij nog over het thema 'Geloof'," zei Deacon Nkosi, "en beloofde ons dat hij vandaag zijn geloof aan ons zou demonstreren, maar jammer genoeg verdronk hij, en werd hij - terwijl we erbij stonden - door drie grote krokodillen levend opgegeten. Wij snappen er niets van. We snappen echt niet hoe dat had kunnen gebeuren - want, hij vastte en bad een gehele week lang."

Zo vertelde hij ook dat de man van god in het water stapte, en toen hij daarin een dertigtal mater had gewaad, trachtte hij uit dat water op te stijgen om aan zijn op-het-water-lopen te beginnen. Doch, uit het niets doemden drie krokodillen zomaar op en aten hem volledig op.

Uit het niets?... Weet dat de rivier die hij uitkoos de naam 'Crocodile River' draagt. Hoogstwaarschijnlijk niet voor niets.

"In enkele minuten tijd maakten ze komaf met hem," vervolgde Deacon, "Toen ze hem volledig hadden opgegeten, waren een paar sandalen en zijn ondergoed, die op het water dreven, het enige wat van hem overbleef."

Een half uur later daagde een ziekenwagen op, maar veel konden die hulpverleners natuurlijk niet doen.

Pastoor Jonathan Mthethwa kon de Bijbelse stunt niet nabootsen. Maar, Jezus verrees enkele dagen na zijn dood. Misschien kan Jonathan daar wél in slagen. Nu nog enkel en alleen de dag afwachten waarop hij aan zijn parochianen verschijnt.

In elk geval: indien jij het ooit eens wil proberen, is het misschien een goed idee om - nadat het goed heeft geregend - op een plas water te oefenen. De badkuip met water vullen, kan natuurlijk ook.

Tot besluit: enkele meezingers om het geheel ietwat op te beuren, vooral bedoeld voor mensen die nog op zoek zijn naar een godsdienst. Mij dankbetuigingen toezenden, mag, ...maar hoeft niet.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht