ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Het Mirakel van de Week: Een boom weent God's tranen

Sommige gelovigen geloven alles wat hun eigen brein hen influistert...: geloof me, of niet.
door Tsenne Kikke - donderdag 29 augustus 2013 3:51

Sommige delen van de wereld staan in brand, maar God doet bomen wenen met tranen van uitwerpselen van insecten.

In Fresno, Californië, leven katholieken die daadwerkelijk geloven dat de boom, die voor de  Heilige Johannes Kathedraal staat, de tranen van God huilt. Maria Ybarra was de eerste die de tranen van God voelde toen ze onder desbetreffende boom liep.

"Indien je de woorden 'glorie aan God in de naam van Jezus' uitspreekt, begint de boom meer water af te werpen," beweerde ze.

Naarmate het nieuws zich verspreidde kwamen meer en meer stervelingen het wonder bekijken, terwijl anderen zich onder de boom verzamelden... om te bidden.

Rosemarie Navarro zei: "Ik zegde een gebed op en vroeg aan de Heer om een mirakel omdat ik ziek ben, echt ziek."

Volgens Jon Reelhorn, een boomkweker, en entomoloog Richard Coviellois, is bij nadere beschouwing de wetenschappelijke verklaring voor de huilende boom niets meer dan de uitwerpselen van bladluizen: "De luizen zuigen sap op. Dat sap gaat door de spijsvertering van het diertje en komt er uit als honingdauw, en nectarachtige vloeistof, die ontstaat doordat de suikers in de sappen niet verbruikt worden. In de zomer kan honigdauw dermate zwaar worden dat het naar beneden druppelt."

Dat Reelhorn en Coviellois het allebei bij het wetenschappelijke rechte eind hebben is overduidelijk, want andere bomen in de straat druppelen eveneens datzelfde honingdauw. Het gaat hier dus wel degelijk over een natuurlijk proces.

Maar zelfs deze verklaring gaat niet op voor sommige van de parochianen, omdat ze overtuigd zijn dat er iets speciaal aan de hand is met die boom. Bovendien stellen zij dat de boom ieder jaar huilt, maar alleen als er een heleboel mensen zitten te bidden. Sommigen beweren zelfs dat als ze vragen aan de Heilige Geest om zich te openbaren uit de boom een traan komt te vallen...

Maria Ybarra houdt voet bij stuk. Voor haar maakt het niet uit of het nu uitwerpselen van bladluizen zijn, of water: ze zijn goddelijk. "Of je het nu vanuit een wetenschappelijk standpunt bekijkt, of vanuit een spirituele: het is het werk van God dat zich hier op Aarde manifesteert."

Hoeveel bewijzen heb je nog nodig, beste lezer, om in te zien dat mensen zich in een soort van hypnotische slaap bevinden en geloof hechten aan hun eigen leugens en verzinsels. Natuurlijk zijn ze zich daar niet van bewust, net als iemand die daadwerkelijk onder hypnose werd gebracht en wijsgemaakt wordt dat hij/zij de Uitverkorene van God is.

In de reeks 'Dossier Godsdiensten' heb ik het reeds over verschillende religies gehad. En elke religie bezit een deel van de Waarheid evenals een groot deel van de Onwaarheid. Neem het katholicisme, bijvoorbeeld. Het paranormale is daarin 'taboe' en verwerpelijk, maar men gelooft wel in het bestaan van een hemel, een hel, een vagevuur, in engeltjes, duiveltjes, demonen, en zo meer.

Wie zei alweer: "Ontwaak!" - "Ontslaap!" - Word wakker!"?

Mensen, die niet beseffen dat ze slapen en dus nooit bewust zijn van hun lichaamsidentificatie kunnen deze woorden nooit of te nimmer begrijpen. 2.000 jaar geleden niet, vandaag de dag niet, en binnen 2.000 jaar ook niet. "Waarom zou ik wakker moeten worden indien ik reeds wakker ben," is het meest automatische antwoord dat men van elke sterveling zou kunnen verwachten.

Enkel en alleen de mens die aan Zelfkennis doet, zijnde: het 'Kennen van het Zelf' losstaande van dat tijdelijke lichaam, kan deze woorden eventueel begrijpen. Maar..., om die woorden toe te passen, is er wel een ander soort van begrijpen nodig.

Introspectie

Stel de vraag 'Wie Ben Ik?" en aanhoor de antwoorden, die verwijzen naar al hetgeen je in wezen niet bent.

Enerzijds, kan worden gezegd dat elke mens uniek is op zichzelf, maar tegelijkertijd kunnen we beweren dat 99,99% onder dezelfde kosmische wetten gebukt gaat, net als alles wat leeft, inclusief de Maan, de Aarde, de Zon, en alle andere zonnen van de miljarden zonnestelsels. Kortom: niets IS wat je denkt dat het IS.

In dit geval: het zijn niet God's Tranen, maar tracht dit maar eens aan die godsgelovigen wijs te maken.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht