ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Godsdiensten: hoe beïnvloedbaar is de goedgelovige mens?

De vertegenwoordigers van religies zijn in staat de breinen van 'gelovigen' te beïnvloeden.
door Tsenne Kikke - donderdag 23 april 2015 21:32

Geloofsovertuigingen maken deel uit van de automatische gevolgen, die zijn ontstaan uit de plaats van geboorte, opvoeding, conditioneringen, et cetera. Bijvoorbeeld: Een jonge indiaan uit het Amazonegebied zal van zijn omgeving geen geloof worden opgedrongen waarin een Jezus, een Mohammed, Boeddha, Zarathustra, Ra, een Zeus, of welke godheid dan ook, de hoofdrol zal spelen.

In onze gewesten, net zoals in de Verenigde Staten, verwarren velen het katholicisme met christendom. Een christen leeft volgens de leerstellingen van Jezus Christus. Katholicisme, één van de vele zijstromen van het pure christendom, verwijst eerder naar pracht, praal, kerken, macht, inquisitie, kruistochten, een paus, en zo meer.

Je weet misschien wat ik over -ismen denk. In Nederland kent men protestantisme en daarover kunnen we op Wikipedia het volgende lezen:

Het protestantisme is een van de drie grote stromingen (rooms-katholicisme, oosters-orthodoxe kerken en protestantisme) binnen het christendom. Deze stroming is begonnen als een reactie tegen leerstellingen en praktijken in de middeleeuwse westerse kerk in West-Europa in de vroege 16e eeuw die bekendstaat als de reformatie.

Protestantse kerken maken volgens hen ook deel uit van het katholicisme, omdat ze de Apostolische Geloofsbelijdenis en de Geloofsbelijdenis van Nicea belijden. De meeste protestantse kerken begrijpen onder de katholieke (algemene) christelijke Kerk zowel henzelf als de kerken die hierboven rooms-katholiek of orthodox genoemd worden. Meestal wordt echter het woord katholiek hier niet voor gebruikt, maar gebruikt men om verwarring met bovenstaande betekenissen te voorkomen de gelijkwaardige term 'algemeen christelijke kerk', of 'de kerk van alle plaatsen en alle tijden'. In het dagelijkse taalgebruik heeft het woord katholiek dan ook de gebruikelijke betekenis van rooms-katholiek.

Knettergekheid op een stokje

Heb je een klein half uurtje 'vrije tijd'? Hieronder vind je een compilatie, getiteld: 'Best of Christian Nonsense - the Crazy Christians compilation'. Sommige delen ervan zijn grappig, andere zijn dan weer droevig, of gewoonweg absurd.

Zie voor jezelf: (1) hoe beïnvloedbaar de mens is, en (2) welke éénogen in staat zijn de vele blinden - via suggestie/hypnose/massahypnose/de Kracht van het Woord, et cetera - te manipuleren...

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht