ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Amerikaanse bisschop erkent Mariaverschijning aan de Belgische Adèle Brise

Nu pas, 150 jaar, werd eindelijk een Mariaverschijning aan Adèle Brise erkend: de énige in de Verenigde Staten.
door Tsenne Kikke - vrijdag 10 december 2010 8:25

De bisschop van Green Bay in de Amerikaanse staat Wisconsin heeft een Mariaverschijning erkend van de Belgische immigrante Adèle Brise. De maagd Maria zou in 1859, een jaar na de verschijning in Lourdes, drie keer aan haar verschenen zijn. Volgens het bisdom gaat het om de eerste erkende verschijning in de Verenigde Staten.

In het plaatsje Champion is een bedevaartsoord aan Adèle Brise gewijd en naar het schijnt grijpen er mirakels plaats. De website maakt gewag van genezingen en bekeringen als gevolg van een bezoekje aan het oord. Ook zou het domein in 1871 ternauwernood ontsnapt zijn aan een grote bosbrand nadat Adèle Brise een gebedswake had georganiseerd.

Bisschop David Ricken opende op 9 januari 2009 een formeel onderzoek naar de verschijningen en stelde een team van drie experts aan die zich over de zaak bogen. Adèle Brise is volgens de website van het bedevaartsoord in 1831 in het Waals-Brabantse Dion-le-Val geboren. Haar ouders Lambert en Marie trokken in 1855 naar Wisconsin.

Het is de lokale bisschop Ricken die besliste over de erkenning. Het bisdom meldt dat "het Vaticaan van de procedure op de hoogte werd gehouden".

In het verleden werden wel eens verschijningen gemeld die achteraf geen officiële erkenning verkregen van het Vaticaan. "Een erkenning door een bisdom kan een eerste stap zijn naar een bredere erkenning. Mariaverschijningen zijn hoe dan ook een moeilijke kwestie om te beoordelen," zei woordvoerder Geert Lesage van de Belgische bisschoppenconferentie.

Toch is het vreemd dat men er nu pas - 150 jaar later - mee op de proppen komt ... Hoogstwaarschijnlijk tracht men door deze erkenning het geloof opnieuw aan te wakkeren of op te krikken - en, misschien om er een officiële bedevaartplaats van te maken teneinde meer toeristen aan te trekken. Wie weet?...


Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht