ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Zingeving tracht antwoorden te vinden op de vraag waarom we leven

Zingeving houdt in: een betrachting om betekenis aan zowel het leven als aan de dingen van het leven te geven.
door Tsenne Kikke - vrijdag 16 december 2016 19:19

De mens is een zingevend wezen. Zingeving is zowel een begrip uit de metafysica, de wijsgerige antropologie evenals uit de wereld van de psychologie, en betekent: het zoeken naar de zin, de bedoeling, de betekenis, of het doel van het leven - of, van grote gebeurtenissen in het leven - of, het trachten dit doel voor zichzelf te scheppen.

Enerzijds kan er over dit onderwerp talrijke boeken worden geschreven, maar anderzijds valt er niet veel meer te vertellen dan te schrijven dat in wezen alles dé betekenis verkrijgt, die een mens er zelf aan wenst te geven.

Dit betekent dan ook, dat minder heilzame overtuigingen door meer heilzame kunnen vervangen worden opdat het leven, of de gebeurtenissen, ‘meer zin en betekenis’ verkrijgen.

Zeer veel filosofen, theologen, metafysici en godsdienstige schriftgeleerden hebben zich eertijds aan dit thema gewaagd. Toch kan het leven ten volle worden beleefd zonder er een extra, specifieke betekenis aan toe te voegen - en, op deze Spiritualia website werd dit thema reeds veelvuldig besproken.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier persoonlijke ervaringen opgedaan met het thema 'Zingeving'? Of, weet je er iets extra, zinnigs en waardevols over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht