ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Zelfkennis: een introductie tot de videoclips van Asaf Braverman

Vooraleer jezelf te verdiepen in al hetgeen Asaf Braverman op het internet brengt, is het weleens goed om bepaalde puntjes op de 'i' te zetten; een langgerekte 'i' dat op het woordje 'be' rijmt.
door Tsenne Kikke - maandag 29 juni 2015 0:03

Hierbij nodig ik jou uit kennis te maken met de diverse videoclips van Asaf Braverman, de stichter van het netwerk 'Ark in Time'. Elke zondag verschijnt er van hem een nieuw filmpje op YouTube - en, geheel onderaan vind je er de inleidende video van, die jou - via Vraag & Antwoord - enigszins een idee geeft van wat je van hem zoal kunt verwachten.

Een klein woordje waarschuwing

Toen ik de naam Asaf Braverman in onze kringen rondbazuinde, verkreeg ik enkele opmerkingen, waaronder zijn 'relatie' met een zekere Robert Earl Burton; een man van rond de 70, die op het internet gebrandmerkt wordt als een homofiel, een pedofiel, en tevens als leider van een sekte. Dat wordt althans beweerd.

Ik geef toe, dat als ik de woorden lees die van hem afkomstig zijn, ik wel degelijk enkele bedenkingen heb. Zo gaf hij te kennen dat hij jaren geleden Mens nummer 6 is geworden, en dus hoogstwaarschijnlijk naar menstype-7 streeft... Zelfs een Gurdjieff zou nooit hardop zeggen tot welk menstype hij behoort!

In 1967 werd Burton tot Gurdjieff's leer geïntroduceerd door zich aan te sluiten tot de groep van Alex Horn. In 1970 stichtte hij dan zijn eigen 'Fellowship of Friends', een spirituele 'school', dat door anderen een sekte wordt genoemd. Burton beweert dat hij door 44 engelen wordt geleid - en, in het verleden voorspelde hij dat in 1998 California door een aardbeving zou worden vernield en dat er in 2006 een nucleaire wereldoorlog zou zijn uitgebroken. In elk geval zou ik hem aangeraden om al die engelen stante pede te ontslagen.  

Het is helemaal niet mijn bedoeling dat je jezelf bij het netwerk van Asaf Braverman aansluit, tenzij uit vrije wil. Ik wil elke lezer gewoonweg opmerkzaam maken, dat ik me bewust ben van wat er allemaal op het internet over die Robert Earl Burton gepubliceerd werd. Kom dus alsjeblieft niet met dingen af waarvan ik weet heb.

Enkele links over al het voorgaande, zijn onder andere:

- http://robertearlburton.blogspot.be/

- http://www.religionnewsblog.com/22155/fellowship-of-friends

- http://robertburtonpervertrapist44.blogspot.be/2009/02/fellowship-of-friends-is-cult-run-to.html

- http://robertearlburton.blogspot.be/2012_05_01_archive.html

- https://animamrecro.wordpress.com/2006/04/16/fellowship-of-friends-a-cult-for-intellectuals/

- https://wikileaks.org/wiki/Censored_Fellowship_of_Friends_cult_letter_from_former_legal_council_David_Springfield,_2009

- http://religiouschildabuse.blogspot.be/2008/08/critics-call-fellowship-of-friends-cult.html

- http://robertearlburton.blogspot.be/2011/02/deadly-cults-crimes-of-true-believers.html

- http://religiouschildabuse.blogspot.be/2008/08/critics-call-fellowship-of-friends-cult.html

- http://culteducation.com/group/927-fellowship-of-friends/7223-trouble-taints-a-cerebral-sanctuary.html

- http://culteducation.com/group/927-fellowship-of-friends.html

Toch raad ik eenieder, die aan Zelfkennis wilt doen, de videoclips van Asaf Braverman aan, omdat ze één voor één op een duidelijke, meest filosofische manier de zogenaamde 'Vierde Weg' trachten te beschrijven, en dan ook vooral gericht zijn aan 'neofieten'.

Hou eventueel rekening met alles wat er over Robert Earl Burton wordt gezegd en geschreven, maar laat je er niet al teveel door beïnvloeden, omdat al die kritiek niets, maar ook niets, te maken heeft met jouw weg; een weg, die door niemand anders dan door jezelf kan worden bewandeld.

Anders gezegd: werp het vuile badwater weg, en hou je enkel en alleen bezig met het achterblijvende kind van en in jezelf.

Een introductie tot de Piramide

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht