ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Nabeelden kunnen als visioenen worden vertaald en Jezus in je hoofd laten verschijnen

De meeste visioenen die mensen in vorige eeuwen 'zagen', waren meestal nabeelden.
door Tsenne Kikke - maandag 24 juni 2013 12:04

Elke mens met een beetje kennis weet dat ogen niet kunnen zien en oren niet kunnen horen. Tevens weten we dat de hersenen, die de binnenkomende elektromagnetische prikkels vertalen, ons dingen laten zien die er in wezen zo niet uitzien.

Een rode bloem, bijvoorbeeld, is alles behalve rood. Het licht valt op de bloem, en de kleur die ze niet wilt, stoot ze af. We zien dus de kleur die ze niet is.

Nabeelden zijn ook vreemde dingen. Zeer veel visoenen, zoals Maria- en Jezusverschijningen zijn in wezen nabeelden, die door onze hersenen worden gevormd. Gewoonweg naar wolken kijken, met een helverlichte hemel op de achtergrond, is al meer dan voldoende. Of naar een wateroppervlak staren waar het zonlicht op valt - of, in kaarslicht of in de vlammen kijken van een open vuur, kunnen soortgelijke fenomenen in het hoofd creëren. Kortom: je 'ziet' dingen die er niet zijn.

Er zijn verschillende soorten nabeelden, waarvan de meeste belangrijke de positieve en de negatieve zijn. Laten we eerst een gewoon nabeeld beschrijven. Op wikipedia lezen we, onder andere:

Een nabeeld is het beeld dat het menselijk oog waarneemt, wanneer de blik eerst gericht wordt op een fel gekleurd voorwerp, en vervolgens op een witte – of juist geheel zwarte – achtergrond.

De contouren en de grootte van het nabeeld zijn gelijk aan de contouren en grootte van het origineel. De kleur van het nabeeld is echter complementair met de kleur van het origineel. Bestaat het origineel bijvoorbeeld uit een groene cirkel en een geel vierkant, dan bestaat het nabeeld uit een rode cirkel en een blauw vierkant.

Een nabeeld treedt ook op rondom een object, vooral als men het object tegen een lichte achtergrond plaatst. Dit nabeeld is iets groter dan het origineel en wordt veroorzaakt doordat de ogen voortdurend kleine bewegingen maken, met een frequentie van ongeveer 50 bewegingen per seconde. Aldus kan de buitenste rand van het nabeeld worden waargenomen rondom het object.

Oorzaak van het verschijnsel

Dat we licht kunnen waarnemen, wordt veroorzaakt door miljoenen lichtgevoelige cellen op het netvlies, de receptorcellen. Deze kunnen worden onderverdeeld in kegeltjes en staafjes. De kegeltjes zijn verantwoordelijk voor het kunnen zien van kleuren. Er treedt een gewenningseffect op wanneer één soort kegeltjes gedurende langere tijd geprikkeld wordt.Bijvoorbeeld, door naar een groene cirkel te kijken. Wordt de blik vervolgens gericht op een witte achtergrond, dan slaat de balans door naar de complementaire kleur, in dit geval: rood.

Een positief nabeeld verkrijgt men door een fel licht aan en uit te schijnen op, bijvoorbeeld, een wit bord en witte tas. Doet men dit enkele malen in een verdonkerde kamer en laat men het licht plots uit, dan verschijnt er een positief nabeeld, zijnde een witte tas op een wit bord. Anders gezegd: een nabeeld dat op het origineel gelijkt.

Bij een negatief nabeeld wordt datgene dat zwart is wit en wat wit is zwart. Als voorbeeld geef ik hieronder het alombekende fenomeen, gekend onder de naam 'Jezusverschijnsel'. Het komt over als een visioen, maar nu weet je dat het een nabeeld is. Doe nu niet gek en beweer nu niet dat je Jezus daadwerkelijk hebt gezien.

Hoe ga je te werk?

1) Ontspan en staar rustig naar de 4 kleine stipjes in het midden van onderstaande tekening en hou het zo'n 30 à 45 seconden vol.

2) Draai je hoofd langzaam om en kijk naar eender welke muur in jouw omgeving. Hoe minder licht er op die muur valt, hoe groter het effect.

3) Knipper verschillende malen met de oogleden - en ...

4) Tataaaa: Jezus himself verschijnt voor je eigen ogen!

Knipperen met de ogen

Mensen, die op de een of andere manier met een nabeeld worden geconfronteerd - niet beseffende dat het een nabeeld is - kunnen soms datgene wat ze zien in eerste instantie niet geloven, knipperen automatisch met de ogen - met als gevolg, dat ze het beeld versterken en nog meer geloof hechten aan het 'verschijnsel'.

Wat ze dus rondbazuinen is dus dé waarheid. Ze hebben het 'echt waar' gezien. Of het nu een Jezus-, Maria- of een ufo verschijning is, doet er niet toe, maar wij weten nu dat ze een nabeeld zagen.

Zoals ik reeds schreef: door gewoonweg in wolken te kijken en door daarna de ogen af te wenden en een andere richting uit te kijken, kun je dingen daadwerkelijk 'zien'; dingen, die er in werkelijkheid niet 'zijn'.

Reageer dus net als ik, en doe aan externe consideratie: praat mensen naar hun mond; wetende, dat ze een illusie voor het echte houden. Tenslotte is het gehele leven een droom in een droom en geen mens wil ontwaken, gewoonweg omdat de slaap zo aangenaam aanvoelt. Was het niet dezelfde Jezus die ooit zei: "Word wakker!" - "Ontslaap!" en  "Ontwaak!" ?

Geen mens, maar ook geen mens be-grijpt deze woorden; met als gevolg, dat niemand het ooit zal kunnen toepassen, behalve in hun droom- en verbeeldingswereld. Zelfs Jezus' eigen apostelen vielen meermaals in slaap. Een reden temeer om jeZelf niets te verwijten.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht