ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Poetin enkel bereid tot vredesgesprekken als Oekraine vier regio’s aan Rusland afgeeft

Zelenski zal zich haasten…
door Tsenne Kikke - vrijdag 14 juni 2024 17:52

Vladimir Poetin heeft zijn eisen voor vredesgesprekken met Oekraïne nog eens op tafel gelegd. Hij herhaalde dat Rusland zou akkoord gaan met een staakt-het-vuren als het Oekraïense leger zich terugtrekt uit de oblasten Donetsk, Loegansk, Cherson en Zaporizja: de vier regio’s die Rusland al langer formeel heeft geannexeerd. Volgens Poetin zou Rusland daarbij ook de veiligheid van de terugtrekkende Oekraïense troepen garanderen. Oekraïne zou vervolgens moeten erkennen dat de regio’s voor altijd deel uitmaken van Rusland, en mag ook niet langer ambiëren om lid te worden van de NAVO.

Zodra de voorwaarden vervuld zijn, “zullen we onmiddellijk het bevel geven om het vuren te staken en onderhandelingen te beginnen”, aldus Poetin tegenover functionarissen van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.

De kans lijkt klein tot onbestaande dat Oekraïne ingaat op de Russische eisen. Officieel wil het land nog steeds het volledige grondgebied heroveren. Terrein, dat nu verdedigd wordt door Oekraïense troepen opgeven, zou regelrecht ingaan tegen die ambitie. Anders gezegd: aan beide kanten zullen er nog (tien)duizenden soldaten sterven voor enkele lappen grond, misschien honderdduizenden... Wel draaien de wapenbevoorradingen - en zo meer - op volle toeren, die niet zomaar kunnen worden stilgelegd...

Russische tegoeden

Poetin liet zich ook uit over de westerse plannen om bevroren Russische tegoeden te gebruiken om Oekraïne te helpen. “Westerse landen hebben een deel van de Russische tegoeden en buitenlandse valutareserves bevroren. En nu denken ze na over een wettelijke basis om ze definitief toe te eigenen. Zelf als we de dingen verbloemen: diefstal blijft diefstal, en dat zal niet ongestraft blijven.”

Zijn uitspraak kwam er nadat de G7, een forum van zeven vooraanstaande westerse industrielanden, heeft besloten dat Russische tegoeden gaan worden gebruikt om Oekraïne te helpen. De interest op ongeveer 300 miljard dollar aan bevroren bedragen zal een deel van een lening van 50 miljard dollar aan Oekraïne helpen afbetalen.

Op de driedaagse G7-top werd ook een veiligheidsovereenkomst getekend tussen Oekraïne en de Verenigde Staten, maar die is volgens een woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, een “stukje papier”.

Poetin hekelde ook de vredestop die komend weekend op initiatief van Oekraïne plaatsvindt in Zwitserland, en waarvan Rusland is uitgesloten. Hij beschouwt die als een “truc om ieders aandacht af te leiden” van de echte verantwoordelijken voor het conflict. In zijn ogen zijn dat het Westen en de autoriteiten in Kiev.

“In dat verband wil ik benadrukken dat het zonder de deelname van Rusland en zonder een eerlijke en verantwoordelijke dialoog met ons onmogelijk is om tot een vreedzame oplossing te komen in Oekraïne en voor de veiligheid van Europa in het algemeen”, aldus Poetin.

Bron: Reuters, Belga

 

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht