ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stemde in met de hernieuwde steun aan Oekraïne

Maar, wat Zelenski daarover dacht, is geen écht weten.
door Tsenne Kikke - zondag 21 april 2024 21:26

Terwijl Rusland terreinwinsten boekt, spreekt Zelenski - dankzij het Amerikaanse steunpakket ter waarde van circa  61 miljard dollar - over een "kans op overwinning". Hoe groot die kans - in percentage uitgedrukt - is, vermeldde hij niet.

"Ik denk dat deze steun de Oekraïense strijdkrachten echt zal versterken", zei Zelenski. "En als Oekraïne werkelijk de wapensystemen krijgt die het zo dringend nodig heeft, zullen we een kans op de overwinning hebben. Dit zal duizenden en duizenden levens redden. Dit zal het einde van de oorlog dichterbij brengen, een oorlog die Poetin moet verliezen..." Daarbij herhaalde hij dat zijn land momenteel vooral nood heeft aan langeafstandsraketten.

Na een maandenlange blokkering bevat het Amerikaanse steunpakket onder meer dringend noodzakelijke wapenleveringen. De Senaat in Washington moet nog zijn goedkeuring geven en Biden moet het nog ondertekenen, maar lijken slechts een formaliteit.

Ongeveer 14 miljard is voor de aankoop van geavanceerde wapensystemen en andere defensie-uitrusting weggelegd. In de tekst wordt vooral aangedrongen op de levering van ATACMS-raketsystemen, die over lange afstand kunnen worden ingezet. Precies zulke wapens heeft Oekraïne nu nodig, zei Zelenski, zodat er minder soldaten zouden sneuvelen aan het front. Ook luchtafweersystemen zijn dringend nodig. "Dit is cruciaal, dat zijn nu onze prioriteiten."

"De Amerikaanse hulp was verwacht en voorspelbaar. Er valt niets te vieren," zei Dmitri Poljanski, de plaatsvervangende Russische ambassadeur bij de VN in New York in een bericht op X. De oorlog zal voortduren en "tienduizenden Oekraïners zullen naar de vleesmolen gaan. Het roemloze einde van het regime in Kiev is onvermijdelijk, ongeacht dit nieuwe pakket en alle nutteloze inspanningen van zijn Amerikaanse en Navo-donateurs om het in leven te houden."

Het Oekraïense leger worstelt momenteel met lage moraal. Begrijpelijk. Feit is zelfs dat het idee dat Oekraïne de oorlog kan verliezen niet langer ondenkbaar is. De hoofdvraag blijft dus bestaan, zijnde: "Zal de Oekraïense David in staat zijn de Russische Goliath weerhouden het land te veroveren? Sterker zelfs: hem bovendien verslaan?..."

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht