ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

"Bedreigingen van Iran tegenover Israël zijn reëel," zei het Witte Huis

Hoe 'spiritueel' ben jij ingesteld?…
door Tsenne Kikke - vrijdag 12 april 2024 19:07

"Wat hebben berichten over oorlogsgebeuren met spiritualiteit te maken?...," zou je jezelf kunnen afvragen.

Volgens mij geeft het ons de mogelijkheid om zaken waaraan we geloof hechten in de praktijk uit te testen. Neem tot goden, engelen, overleden heiligen, of wie of wat dan ook bidden, bijvoorbeeld. In welke mate zal dat verhinderen dat er geen mensen sterven, gewond geraken, hongersnood moeten trotseren, en zo meer?

Oké, om daarover na te denken en jouw geloof eventueel te herwaarderen, is er veel moed nodig. Veel mensen durven dat gewoonweg niet aan. Jij wel?... :-)

Toegegeven: zelfs indien ze daadwerkelijk zouden bestaan, mogen ze zich niet met al dat aardse gebeuren mengen. Vooral, indien je daarbij denkt dat mensen over een vrije wil beschikken.

Nochtans kunnen de zaken, zoals het er nu aan toegaat, tot een nieuwe wereldoorlog uitgroeien en al het spirituele op de achtergrond laten verdwijnen. Alhoewel... Naar het schijnt zijn mensen in oorlogstijden massaal meer geneigd om zich tot dat zogenaamde 'spirituele' te richten.

Oog om oog, tand om tand

Zo zijn - na een luchtaanval op het terrein van de Iraanse ambassade in Syrië - de spanningen tussen Israël en Iran sterk opgelopen. Bij die aanval op 1 april stierven zeven leden van de Iraanse Revolutionaire Garde, onder wie twee generaals.

"De dreigementen van Iran om Israël aan te vallen zijn reëel en geloofwaardig," verklaarde John Kirby, een woordvoerder van het Witte Huis. Hij gaf geen details over de timing en de doelwitten van zo'n mogelijke aanval.

Persagentschap 'Bloomberg' schreef op basis van bronnen met informatie van westerse inlichtingendiensten dat Israël rekening houdt met een aanval binnen 48 uur. Israël verzekerde dat het zij aan zij staat met de Verenigde Staten. "Onze vijanden denken dat ze Israël en de Verenigde Staten van elkaar kunnen scheiden, maar het tegendeel is waar: ze brengen ons dichter bij elkaar en versterken onze banden", verklaarde de Israëlische minister van Defensie Yoav Galant vandaag na een ontmoeting met de Amerikaanse generaal Michael Erik Kurilla, die Israël bezocht. Achter de schermen zouden Amerikaanse diplomaten ook duidelijk hebben gemaakt dat een Iraanse aanval op Israël een agressief antwoord van de Verenigde Staten zou opleveren...

"We zijn klaar om ons te verdedigen op de grond en in de lucht, in nauwe samenwerking met onze partners. We zullen weten hoe we moeten reageren", aldus Galant.

Achteraf reageerde Biden met: "Doe dit niet! We zijn toegewijd aan de verdediging van Israël. We zullen Israël steunen. We zullen Israël helpen verdedigen en Iran zal niet slagen." Benjamin Netanyahu voegde eraan toe: "Wij hebben een simpele regel: wie ons aanvalt, mag een aanval terugverwachten."

En natuurlijk beperken de spanningen zich niet enkel en alleen tot de Gazastrook, Oekraïne, de bedreigingen in de internationale commerciële scheepvaart in de Golf van Aden, en zo meer.

In een waarschuwing, die duidelijk aan het adres van China gericht was, beloofde Joe Biden de Filipijnen te verdedigen in geval van ‘een aanval’ in de Zuid-Chinese Zee. “Elke aanval op een Filipijns vliegtuig, schip of strijdkrachten in de Zuid-Chinese Zee zou leiden tot de uitvoering van het Wederzijds Verdedigingsverdrag tussen Washington en Manilla..."

En ja, China moet ook Taiwan met rust laten, et cetera. Wel moet ik toegeven dat Noord-Korea zich momenteel minder van zich laat horen.

Ondertussen kunnen we hopen dat de spanningen tussen Israël en Iran/Hezbollah niet escaleren. Maar, indien hopen niets voor jou is, mag je natuurlijk ook bidden.

Nawoord 13/4/2024: Het kat-en-muis spel is al begonnen

Vandaag nam de Iraanse Revolutionaire Garde een vrachtschip met de naam MCS Aries in beslag dat banden met Israël heeft. Het vaart onder Portugese vlag en beheerd door Zodiac; een bedrijf, dat eigendom is van de in Israël geboren zakenman Eyal Ofer. Volgens de maritieme website Marine Traffic was het schip onderweg van de Verenigde Arabische Emiraten naar India.

Een woordvoerder van het Israëlische leger stelde dat "Iran de zal gevolgen dragen" als het de situatie verder laat escaleren. "Israël is in hoge staat van paraatheid om Israël te beschermen tegen verdere Iraanse agressie. We zijn ook bereid om te reageren."

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht