ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Bart De Wever liet een beetje in zijn kaarten kijken…

Bart De Wever: “Het zijn zotten die werken.”
door Tsenne Kikke - zondag 28 april 2024 14:21

Op 9 juni trekken we dus in België naar de stembus voor de federale, Vlaamse en Europese verkiezingen. Bart De Wever van de N-VA zette vol in op belastingverlaging op verkiezingscongres N-VA: "Het zijn zotten die werken"

"Gedaan met Vivaldi, gedaan met de hardwerkende Vlaming uit te persen en uit te lachen, gedaan met besturen zonder Vlaamse meerderheid." Met een vlammende speech vuurde Bart De Wever zijn troepen aan in het Gentse Capitole. Daarmee heeft de N-VA haar verkiezingsprogramma vastgelegd.

De Wever stuurt zijn troepen nadrukkelijk weg van het thema migratie, waar Vlaams Belang op surft. Ook Vlaamse thema’s worden ondergesneeuwd. Het moet gaan over de budgettaire toestand van het land en een verlaging van de belastingen. Het verkiezingscongres begon dan ook met een videoreportage waarin mensen klagen over de hoge lasten, daarin bijgestaan door een analyse van Herman Matthijs, professor Economie aan de UGent. Daarna zei De Wever: "Niemand hogere belastingen dan de werkende in dit land. Niemand ter wereld! De hardwerkende Vlaming is met kop en schouders de meest gepluimde kip van allemaal."

De N-VA is tegen belastingen. "Waar gaat al dat geld dan eigenlijk naartoe? Welnu, het Vivaldi-beleid heeft een enorme transfer georganiseerd van werkenden naar niet-werkenden, niet toevallig de grootste kiezersgroep van de Parti Socialiste." Daarbij citeerde De Wever een Vlaamse klassieker: "Nooit heeft Juul Kabas harder geklonken: het zijn zotten die werken. Nergens in de hele ontwikkelde wereld is het verschil tussen werken en niet werken intussen financieel kleiner dan bij ons."

De Wever maakte ook duidelijk dat een stem voor Vlaams Belang een verdoken stem is aan een verderzetting van Vivaldi, gezien die partij niet meespeelt federaal. "Feitelijk zijn er maar drie keuzes. Kies voor een Vivaldi-partij en u krijgt de hoofdweg naar Vivaldi 2. Kies voor een extreme partij en u krijgt de omweg naar Vivaldi 2. Kies voor de N-VA en u krijgt een broodnodige kentering."

Hij herhaalde nog eens zijn gooi naar het premierschap. "Als de N-VA een sterk mandaat krijgt van de Vlaamse kiezer, dan zal de N-VA mee besturen. Dan ben ik kandidaat om de volgende federale regering zelf te leiden."

Volgens De Wever zal het dus aan de N-VA zijn om de nodige kenteringen te brengen. Want niemand anders kan het doen en niemand anders zal het doen. “Men hoopt op een overwinning van de extremen en een verzwakking van de N-VA. Dan staat niets in de weg van Vivaldi 2, dat nog sterker zal worden gedomineerd door Franstalig links."

Maar in het huidige federale keurslijf zal van die kentering niet veel in huis komen, gaf De Wever mee. “Voor een sterk en democratisch bestuur moeten we de omslag naar het confederalisme doordrukken. Dat is waar wij onverkort voor gaan. De N-VA heeft de ideeën en de visie en wij hebben de ervaren mensen om die in daden om te zetten. Maar dan moeten we de komende zes weken alles uit de kast halen. Om zoveel mogelijk mensen te overtuigen de juiste keuze te maken. De keuze voor de N-VA. De keuze voor Vlaamse welvaart.”

 Enkele NVA-standpunten

Energie: Het energiebeleid moet in de eerste plaats inzetten op betaalbare energie, die duurzaam is en waarvan de bevoorrading en de veiligheid verzekerd zijn. Voor ons is een mix van hernieuwbare energie en kernenergie de toekomst. Om onze elektriciteit tegen een betaalbare prijs te kunnen blijven garanderen, pleit de N-VA ervoor om zoveel mogelijk van onze kerncentrales zo lang mogelijk open te houden, rekening houdend met de veiligheid.

Onderwijs en vorming: Willen we ons Vlaams onderwijs weer aan de wereldtop krijgen, dan moeten we durven bijsturen. De N-VA kiest daarbij steeds voor de leerlingen, hun leerkrachten en directies.

Alle jongeren zijn anders. Met eenheidsworst helpen we hen niet vooruit. Met meer aandacht voor de talenten van elke leerling wél. Zowel abstracte denkers als praktische doeners moeten uitgedaagd worden op hun niveau. Enkel zo kunnen onze jongeren uitgroeien tot kritische, zelfstandig denkende burgers. Assertief en verdraagzaam. Niet vies om morgen verantwoordelijkheid op te nemen, in Vlaanderen en de wereld. Deze visie draagt Ben Weyts als minister van Onderwijs ook uit. De juiste hervormingen worden doorgevoerd, maar moeten verder gezet worden.

Asiel, migratie en inburgering: De N-VA staat voor een humaan, maar streng asiel- en migratiebeleid. De N-VA zet in op actieve arbeids- en kennismigratie. Wat illegale migratie betreft, pleiten we voor het Australisch model. Nieuwkomers hebben rechten, maar ook plichten. Kennis van het Nederlands en de aanvaarding van onze verlichte waarden en normen zijn essentieel voor een vlotte integratie.

Economie, werk en ondernemen: Wie werkt, moet daarvoor beloond worden. Een job is de beste sociale bescherming. Wie werkloos wordt, moeten we vanaf de eerste dag activeren. De N-VA wil Vlaanderen opnieuw volop laten ondernemen. Daarom moeten de lasten op arbeid verder naar omlaag. Er komt, net zoals bij zelfstandigen, een loonplafond voor de heffing van de patronale socialezekerheidsbijdrage waardoor de kostprijs van vooral oudere werknemers lager wordt.

Milieu en klimaat: Een gezond leefmilieu is essentieel. De overheid en de burgers moeten zich samen inzetten voor het klimaat. Als Vlaanderen meer recycleert en hergebruikt, verminderen we bovendien onze afhankelijkheid van steeds duurder wordende grondstoffen uit het buitenland.

Gezondheidszorg en welzijn: De Vlaamse en Waalse kijk op gezondheidszorg is compleet verschillend. De taalgrens is een zorggrens. De gezondheidszorg hevelen we dus best volledig over naar de Gemeenschappen.

En, in Niel, bijvoorbeeld...

CD&V en N-VA nemen als kartel deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Opvallend, want die eerste zit momenteel in de oppositie, terwijl de tweede deel uitmaakt van de huidige meerderheid. “We willen bestuurservaring en vernieuwing samenbrengen”, luidt het

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht