ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Rapport over UFO's vindt geen bewijs van buitenaardse wezens of ET-vaartuigen

Toch zullen ufo-believers het niet willen aannemen…
door Tsenne Kikke - zondag 10 maart 2024 16:52

Een uitgebreid rapport van het Pentagon over UFO's heeft geen bewijs gevonden van een buitenaards bezoek, noch van neergestorte ET-vaartuigen. Het uitputtende onderzoek, uitgevoerd door het 'All-domain Anomaly Resolution Office' (AARO) van het Pentagon, herzag alle verschillende officiële programma's die vanaf 1945 tot 2023 gericht waren op het bestuderen van het fenomeen. De studie onderzocht ook verschillende beweringen over clandestiene UFO-projecten, of bewijzen die in het geheim werden uitgevoerd, of bewaard door de Amerikaanse regering of particuliere bedrijven, zoals verteld werd door specifieke 'getuigen'.

Omdat AARO dergelijke scenario's definitief van de hand wees, zullen de bevindingen van het rapport ongetwijfeld ontmoedigend op UFO-gelovigen inwerken; mensen, die lange tijd  geloofden dat de regering aanzienlijke kennis of zelfs bewijzen van buitenaards bezoek in de doofpot heeft gestopt.

Men gaf specifiek aan dat er sinds 1945 "geen bewijs is dat enig onderzoek door de Amerikaanse overheid, door academici gesponsord onderzoek - of, officieel beoordelingspanel heeft bevestigd dat een waarneming van een UAP buitenaardse technologie vertegenwoordigde". AARO concludeerde ook ondubbelzinnig dat er "geen empirisch bewijs" is om beweringen te staven dat de regering of particuliere bedrijven "buitenaardse technologie hebben achtergehouden of ontleed".

De echte UFO-herinneringsreis beschreef maar liefst 22 verschillende officiële programma's of onderzoeken die zich sinds 1945 met UFO's bezighielden en ongeveer een half dozijn vergelijkbare internationale inspanningen en merkte op dat "geen van deze onderzoeken" concludeerde dat UFO's buitenaards van aard waren. Met betrekking tot getuigen, die beweerden kennis te hebben van geheime projecten met buitenaardse technologie, of incidenten die door de overheid in de doofpot waren gestopt, gaf AARO aan dat ze 30 personen met dergelijke verhalen hebben geïnterviewd en hun verhalen hebben onderzocht. Uiteindelijk kwamen ze echter tot de conclusie dat ze ongegrond waren vanwege een verkeerde interpretatie van destijds geheime militaire projecten, of bronnen uit de tweede hand, die hun eigen beweringen ontkenden toen ze werden ondervraagd.

Met betrekking tot het "bijzonder hardnekkige verhaal", waarin wordt beweerd dat de overheid buitenaardse vaartuigen of lichamen bezit en dit verborgen heeft gehouden voor het publiek, erkende AARO dat "veel mensen oprecht versies van deze overtuigingen aanhingen, die gebaseerd zijn op hun perceptie van eerdere ervaringen, de ervaringen van anderen die ze vertrouwden, of media en online outlets waarvan ze geloofden dat het bronnen waren van geloofwaardige en verifieerbare informatie". In het rapport beweerden ze dat deze concepten onnauwkeurig waren en schreven de wijdverspreide acceptatie ervan toe aan de "wildgroei van televisieprogramma's, boeken, films, losgeslagen verbeeldinsgwerelden, en de enorme hoeveelheid content op internet en in de sociale media over onderwerpen die met UAP (unidentified anomalous phenomena) te maken hebben".

Het rapport moest opnieuw een antwoord bieden op de speculatie dat de Amerikaanse overheid aliens of buitenaardse objecten verborgen houdt. Dat is volgens de onderzoekers een “bijzonder hardnekkig verhaal”. Denk bijvoorbeeld aan het beruchte Area 51, waar al tientallen jaren over beweerd wordt dat er een ruimteschip en aliens opgeslagen wordt. Volgens een enquête uit 2021 denkt maar liefst vier op de tien Amerikanen dat buitenaardse ruimtevaartuigen de aarde hebben bezocht.

De discussie laaide afgelopen zomer opnieuw op toen een gepensioneerde inlichtingenofficier van de luchtmacht voor het Congres getuigde dat de VS een al lang bestaand programma verborgen hielden dat ongeïdentificeerde vliegende objecten opspoort probeert te ontcijferen. Het Pentagon ontkende die beweringen toen. Het nieuwe rapport moest die ontkenning kracht bijzetten.

UIt het rapport bleek duidelijk dat de piek van UFO-meldingen in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw het gevolg waren van tests met ballonen, stealth drones van het leger, geavanceerde Amerikaanse spionagevliegtuigen en ruimtetechnologie. Volgens een schatting van de CIA zou ongeveer een op de twee UFO-waarnemingen in die jaren te wijten zijn aan verkenningsvluchten van de Amerikaanse luchtmacht. Bij verschillende geheime onderzoeksprojecten werden schotelvormige vliegtuigen ontwikkeld die verticaal konden opstijgen, luidde het.

AARO eindigde hun rapport uiteindelijk met het benadrukken van dezelfde conclusie die ze de afgelopen jaren naar voren hebben gebracht, namelijk: dat ze geen bewijs hebben gevonden dat UFO's buitenaards zijn en dat de meeste onopgeloste gevallen "geïdentificeerd en opgelost zouden kunnen worden als gewone objecten of verschijnselen" als er betere gegevens over de gebeurtenis verkregen zouden kunnen worden.

Ondanks de uitgebreide aard van de historische studie zal het waarschijnlijk weinig uithalen om diegenen te overtuigen die geloven in een langdurige doofpotaffaire van het UFO-fenomeen door de overheid, omdat velen het rapport vrijwel zeker zullen beschouwen als slechts het laatste hoofdstuk van het uitputtende onderzoek. Die arme zielen zullen dus blijven beweren dat ze het allemaal véél beter weten...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

En, dan hebben we nog een 400-tal sterk afgeprijsde boeken!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht