ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Anti-Poetin-bataljon beloofde een nieuwe aanval op Russisch grondgebied

“Er komt nog een verrassing aan en willen ons hele grondgebied bevrijden…”
door Tsenne Kikke - zondag 9 juli 2023 16:40

In een interview met de Britse zondagskrant 'The Observer' kondigde een woordvoerder van het 'Vrijheid voor Rusland Legioen' een nieuwe aanval aan op Russisch grondgebied. Het werd in mei eventjes wereldberoemd toen het anti-Poetin-bataljon vanuit Oekraïne enkele aanvallen uitvoerde in de Russische grensregio Belgorod. Die aanval werd toen snel “afgeblokt en verpletterd”, zoals het Kremlin het omschreef, maar het Legioen liet er zich blijkbaar niet door ontmoedigen.

“Er komt nog een verrassing aan in de komende maand of zo”, vertelde een woordvoerder van de militie die zich als ‘Caesar’ liet aanspreken. “Het zal onze derde operatie zijn. Daarna komt er een vierde en een vijfde. We hebben ambitieuze plannen. We willen ons hele grondgebied bevrijden.”

Volgens Caesar wil het Legioen gebruikmaken van de chaos die in het Kremlin ontstaan is na de muiterij van Jevgeni Prigozjin en diens Wagner-huurlingenlegioen. De woordvoerder meende te weten dat Prigozjins oorspronkelijke plan was om Sergej Sjojgoe en Valery Gerasimov, de twee Russische legerleiders aan wie hij zo’n grondige hekel had, gevangen te nemen. Toen het Kremlin het tweetal echter weghaalde uit Rostov aan de Don, zou Prigozjin dan maar besloten hebben om zijn troepen in een colonne richting Moskou te sturen.

Dat Wagner nu ontbonden is, noemde Caesar dan weer goed nieuws, aangezien hij het huurlingenleger “de meest competente militaire eenheid” van Rusland vond. Dat Prigozjin ondanks zijn opstand nog in leven is, heeft hij volgens Caesar te danken aan het feit dat hij in het bezit zou zijn van 'kompromat', zijnde: compromitterend materiaal over Poetin.

Over de Russische president zelf heeft Caesar geen goed woord over. Na 23 jaar aan de macht is Poetin volgens Caesar paranoïde en bang geworden. De enige manier om van hem af te komen, is door hem met wapens omver te werpen, meent de woordvoerder nog. In 2024 zal dat lukken, voorspelt hij.
Links en rechts

Caesars echte naam is overigens Maximillian Andronnikov. De 49-jarige voormalige fitnesscoach wordt door Russische staatsmedia als een extremist en een nazi afgeschilderd, en ook zijn bataljon zou banden hebben met extreemrechts. Zelf noemt Andronnikov zichzelf een 'constitutionele monarchist' en benadrukte hij dat er mensen met linkse en rechtse opvattingen zitten in het legioen. Hij erkende dat zijn militie enkel met militaire hulp van Oekraïne kan functioneren, maar eens op Russisch grondgebied maken ze volgens hem zelf hun eigen beslissingen.

Een dikke maand geleden...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht