ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Wie wint het komende Eurovisiesongfestival?

Maken België en Nederland een kleine kans?…
door Tsenne Kikke - zaterdag 6 mei 2023 22:14

De komende week kijkt heel de wereld voor de zoveelste maal opnieuw naar het Songfestival. Ik bedoel: als men een televisietoestel en internet ter beschikking heeft. België stuurt met Gustaph's ‘Because of You’ een nummer over een bepaalde vorm van liefde en zelfacceptatie, waarbij je wél rekening moet houden dat die ‘Because of You’ tot een mannelijk iemand is gericht. Doch, voor een Songfestival vind ik het lied niet al te slecht.

Begin dit jaar waagde Loredana De Amicis haar kans. Met het nummer 'You Lift Me Up' hoopte ze België te mogen vertegenwoordigen op het 67e Eurovisiesongfestival. Helaas draaide haar deelname op een sisser uit; de Limburgse eindigde voorlaatste in de nationale finale. Ondanks de ontgoocheling liet Pat Krimson het niet na om winnaar Gustaph te feliciteren.

Gustaph, die al sinds 30 april in Liverpool aan het repeteren is, treedt op in de tweede halve finale, namelijk: op donderdag 11 mei. Hij is daar als vijfde act aan de beurt.

Mia Nicolai & Dion Cooper zullen er met hun 'Burning Daylight' Nederland vertegenwoordigen. Het nummer gaat over vallen, fouten maken en weer opstaan.' Dion's stem is echt mooi om naar te luisteren, maar volgens mij verminkt Dion het lied met zijn geroep en getier. Natuurlijk mag jij er anders over denken.

Nederland treedt aan in de eerste halve finale op 9 mei. Nu maar hopen dat ze het beter doen dan voorheen - want, niet één maar twee keer zongen ze beiden hartstikke vals...

Wie het Songfestival dit jaar wint, weet niemand, maar naar het schijnt maakt de Zweedse Loreen grote kans. In elk geval is ze volgens mij duizendmaal stukken beter dan Gustaph en Mia Nicolai & Dion Cooper, en eindigt ze hoogstwaarschijnlijk in de Top-3. Wat denk jij?

Nabericht: Nederland neemt zaterdag niet deel aan de grote finale.

Nabericht 11/05/2023: Gustaph's optreden was gewoonweg fan-tas-tisch!!! Veel, véél beter dan ik had verwacht. En, ja: hij ging dan ook welverdiend naar de Finale over! Een dikke proficiat, Gustaph!

Een ontzettend luid applaus kreeg Gustaph toen hij in de perszaal het woord kreeg na de kwalificatie. Dat hij ook door het publiek op handen gedragen wordt, als authentieke persoon in de queergemeenschap, was ook de buitenlandse pers opgevallen. En dat komt binnen bij een emotionele Gustaph. “Ik zie eruit als een panda, ik wil niet opnieuw huilen. Maar ik wil wel eerlijk zijn: ik was een beetje bang toen we aan het wachten waren op de resultaten. Het stemmetje in mijn hoofd zei: ze gaan dit niet accepteren. Het is echt ontroerend, want het is een queerboodschap, over positiviteit, inclusiviteit en gewoon vreugde, dat omarmd is door Europa. Dat is geweldig, niet alleen voor mij maar voor elke queerpersoon. Dat is echt wel iets, en het heeft me echt geraakt. Ik beloof alles te geven voor België.”

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht