ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Verenigd Koninkrijk beloofde honderden aanvalsdrones

… maar (nog) geen gevechtsvliegtuigen
door Tsenne Kikke - maandag 15 mei 2023 16:00

Heeft er iemand al een klein beetje door dat Europa meer en meer bij de Russische-Oekraïense oorlog rechtstreekser wordt betrokken?...

Zo onderhield Volodimir Zelenski gisterenavond in Parijs een drie uur durend werkdiner met de Franse president Emmanuel Macron. De Fransen zullen militair materieel leveren, zijnde: tientallen lichte tanks en pantserwagens, en training geven aan Oekraïense soldaten. Macron en Zelenski riepen in een verklaring ook op tot nieuwe economische sancties tegen Rusland. "Om hun capaciteit om de illegale oorlog voort te zetten, af te zwakken", luidde het.

Zelenski slaagde er niet meteen in zijn Duitse en Franse bondgenoten te overtuigen om Oekraïne met gevechtsvliegtuigen te voorzien. Wel vroeg hij aan bondskanselier Olaf Scholz om toe te treden tot een 'straaljagercoalitie'. Scholz hield een slag om de arm en zei dat Duitsland al veel wapens heeft geleverd en van plan is dat te blijven doen.

En op zijn minitournee door Europa bezocht Zelenski - na Italië, Duitsland en Frankrijk - vandaag de Britse premier Rishi Sunak. Het was een 'hartverwarmende' ontmoeting. Sunak beloofde hem extra steun in de vorm van aanvalsdrones, luchtdoelraketten en andere luchtafweer.

Die drones hebben een bereik van meer dan 200 kilometer. Daarmee zouden doelwitten op het door Rusland geannexeerde schiereiland de Krim kunnen worden bereikt. Daarnaast zullen de Britten aan Kiev ook luchtdoelraketten en andere luchtafweer leveren.

Zelenski toonde zich dankbaar, maar hoopte tegelijk op méér. Ook bij de Britse premier pleitte hij opnieuw voor het leveren van gevechtsvliegtuigen. Maar die komen er voorlopig (nog) niet. Toch maakte Zelenski zich sterk dat daar binnenkort "belangrijke beslissingen" over zullen vallen.

Een woordvoerder van de Britse regering zei na afloop van het bezoek dat "Oekraïne de beslissing heeft genomen om zijn piloten op te leiden voor F-16-gevechtsvliegtuigen, en die gebruikt de Britse luchtmacht niet."

De Britse premier zei wel dat het Verenigd Koninkrijk een grote rol wil spelen om Oekraïne aan gevechtsvliegtuigen te helpen en piloten op te leiden. Met een basistraining voor Oekraïense piloten wil het Verenigd Koninkrijk dan ook deze zomer beginnen.   

Zelenski zei na afloop dat er gewerkt wordt aan de "straaljagercoalitie" die hij eveneens in de andere landen bepleitte. "We willen die straaljagercoalitie creëren en ik ben er positief over. Binnenkort zullen jullie wellicht belangrijke beslissingen horen, maar we moeten er nog een beetje meer aan werken."

Het bezoek van de Oekraïense president Volodimir Zelenski was, hoe kan het ook anders, niet in goede aarde gevallen bij de Russische ambassade in het Verenigd Koninkrijk. Opmerkelijk is wel dat er een tweet over gepost werd. Daarop zie je een foto van Zelenski met daarbij het bijschrift: "Zelenski is in stad. Tijd voor de Britse belastingbetaler om alweer een genereuze bijdrage te doen."

Ook Rusland heeft al erg afwijzend gereageerd op de nieuwe Britse militaire toezeggingen aan Oekraïne. Het Kremlin zag die "uiterst negatief aan", maar zei dat ze in de oorlog het verschil niet zullen maken.

Vorige week had het Verenigd Koninkrijk al bekendgemaakt dat het als eerste land langeafstandsraketten aan Oekraïne bezorgt. De door Londen geleverde Storm Shadow heeft een bereik van meer dan 250 kilometer, veel meer dan de systemen die tot dan toe werden geleverd. Rusland zei dat het vandaag zo'n Storm Shadow-raket heeft neergehaald.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht