ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Kangoeroes in Australië dreigen door droogte massaal om te komen van de honger

Experten riepen op om de dieren te doden…
door Tsenne Kikke - maandag 15 mei 2023 2:16

In Australië roepen sommige ecologen op om een deel van de kangoeroes in het land te doden, omdat ze anders een hongerdood zouden sterven. De voorbije jaren is de populatie enorm gegroeid, maar door de droogte vinden al die dieren nu moeilijker voedsel. Dierenrechtenorganisaties zijn niet te spreken over het voorstel.

Miljoenen kangoeroes kunnen van de honger omkomen als de populatie-explosie niet onder controle wordt gebracht. Daarvoor waarschuwen wildlife-experten en milieuorganisaties. Kangoeroes vormen een groot ecologisch probleem voor het land omdat hun voortplantingscyclus met ups en downs gaat. Hun aantal kan oplopen tot tientallen miljoenen wanneer er na een goed regenseizoen voldoende voedsel is - maar, ze kunnen ook massaal sterven wanneer het voedsel opraakt.

Door het weerfenomeen La Niña, dat zware regenval veroorzaakte in het land, is de voortplantingscyclus van de dieren de voorbije jaren versneld, verklaart Dennis King van Kangaroo Industry Association of Australia. Dat leidde tot een enorme groei van de populatie. Hij schat dat er binnenkort 60 miljoen kangoeroes zullen zijn. Begin jaren 2000, toen het land te maken had met droogte, waren dat er nog minder dan 30 miljoen.

Maar de laatste tijd is het opnieuw droger in Australië, waardoor de populatie weer afneemt, maar daar gaat veel leed mee gepaard. "Door de droogte van de laatste tijd schatten we dat in sommige gebieden 80 tot 90 procent van de kangoeroes gestorven zijn", stelt ecoloog Katherine Moseby. "Ze gaan openbare toiletten binnen en eten het toiletpapier op. Of ze liggen op de wegen, uitgehongerd, terwijl hun jongen zich proberen te voeden."

Moseby wijst erop dat de kangoeroes doden, de dieren heel wat leed zou besparen. Hun huid zou dan ook gebruikt kunnen worden voor lederwaren. Door het aantal dieren te beperken, zouden er geen grote problemen zijn bij droogte, verklaart Moseby. "Als we ze zouden zien als een hulpbron en ze op die manier beheren, dan zouden we niet met zulke rampzalige overlijdens te maken hebben."

Wel of niet ingrijpen?

De Australische regering beschermt de kangoeroe, maar de meest voorkomende soorten worden niet met uitsterven bedreigd. Dat betekent dat er, met toestemming, in het grootste deel van het land op mag worden gejaagd. Jaarlijks worden tot vijf miljoen kangoeroes geslacht voor hun vlees of leer.

Maar dierenrechtenorganisaties zijn niet te spreken over het voorstel. Ze roepen grote merken als Nike en Puma op om als protest geen kangoeroeleer meer te gebruiken in hun producten.

George Wilson, een vooraanstaande expert op het vlak van populatiebeheer bij kangoeroes, wijst er dan weer op dat dergelijke campagnes van dierenrechtenorganisaties misleidend zijn, ook al zijn ze goedbedoeld. "Ze zeggen dat het niet ethisch is om kangoeroes te slachten, maar het is niet ethisch om ze te laten verhongeren. Het is wreed om niet in te grijpen", zegt hij.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht