ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Wagner-baas dreigde met terugtrekking uit Bachmoet

Een beetje nieuws uit Oekraïne…
door Tsenne Kikke - zondag 30 april 2023 4:51

Terwijl wetenschappers, onder andere, de ruimte verkennen, nieuwe technologieën ontwikkelen, et cetera, blijven gewone stervelingen - soms tegen wil en dank - elkaar alsmaar uitmoorden. Feit is, dat oorlogen altijd hebben bestaan, en zullen blijven opdoemen zolang de mensheid op het huidige niveau van bewustzijn blijft sudderen. Bijvoorbeeld: hoeveel mensen ken jij, beste lezer, die niet in onmin leeft met de partner, de eigen kinderen, familieleden, kennissen, vrienden, werkmakkers, buren, andersdenkenden, andersgekleurden, en zo meer?

Ik vermoed dat weinige lezers interesse in Soedan stellen, dus gaan we maar naar Oekraïne over...

De strijd om Bachmoet in het oosten van Oekraïne duurt al maanden en Oekraïense troepen hebben nog maar een klein deel in het westen van de stad onder controle. De verliezen zijn er erg hoog en wel aan beide zijden...

Jevgeni Prigozjin, de topman van het Russische Wagner huurlingenleger, dreigde er van zijn kant mee om zijn troepen terug te trekken. Hij hekelde het hoge aantal slachtoffers binnen zijn eenheid en het tekort aan voorraden.

“Elke dag stapelen we duizend lijken op, die we in een kist leggen en naar huis sturen”, zei Prigozjin in een zaterdag gepubliceerd interview met de 37-jarige Russische militaire blogger Pegov Semyon Vladimirovich. Door een gebrek aan artilleriemunitie is het aantal slachtoffers vijf keer hoger dan nodig."

Woorden die jou raken?... Eigenlijk zou de zin - indien er meer munitie was - wel als volgt hadden moeten luiden: “Elke dag stapelen we tweehonderd lijken op, die we in een kist leggen en naar huis sturen.”

Ook schreef hij naar eigen zeggen een brief naar de Russische minister van Defensie Sergej Sjojgoe met de vraag om de Wagnergroep in Oekraïne zo snel mogelijk te bevoorraden. “Als het tekort aan munitie niet wordt aangevuld, worden we gedwongen om ons georganiseerd terug te trekken, of te sterven.”

"Wagner zal dan in korte tijd ophouden te bestaan. We zullen geschiedenis worden, niets om ons zorgen over te maken, dit soort dingen gebeuren," voegde Prigozhin er nog aan toe.

Voorts herhaalde hij zijn scherpe kritiek op de Russische legerleiding. Volgens hem ontbreken discipline en organisatie bij de Russische strijdkrachten.

Volgens de 61-jarige Prigozjin maakt het Oekraïense leger zich midden mei op voor een onvermijdelijk tegenoffensief. Komt het zover dat de Wagnergroep een deel van haar manschappen moet terugtrekken, dan zou dat ertoe leiden dat het front op andere plaatsen zou instorten, waarschuwde hij.

Voor iedereen die deel uitmaakt van die Wagner-groep klinkt het wel een beetje demoraliserend, vind ik. Die groep heeft nog steeds uitgebreide activiteiten in Afrika, waar het betrokken is bij mijnbouwprojecten en er militaire trainingen verzorgt. 'The Independent' meldde eergisteren nog dat het in Soedan actief is , waar gevechten gaande zijn als gevolg van een machtsstrijd tussen het leger en de Rapid Support Forces. Prighozin zei nochtans dat "al meer dan twee jaar geen enkele Wagner PMC (Private Military Company) strijder in Soedan aanwezig is".

Wachten op een teken van God?

De Oekraïense minister van Defensie Oleksiy Reznikov beaamde vrijdag dat Oekraïne klaar is om zijn lente-offensief te beginnen. “De voorbereidingen zijn bijna voltooid. Het materiaal is beloofd, voorbereid en gedeeltelijk geleverd. In de breedste zin van het woord zijn we er klaar voor. Wanneer God het wil, zullen we het doen”, klonk het.

- In God we tru$t -

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht