ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Oorlogen brengen het beest in de mens naar boven…

Ex-Wagnersoldaten leggen huiveringwekkende bekentenissen af…
door Tsenne Kikke - woensdag 19 april 2023 21:01

Twee voormalige soldaten van het beruchte Russische huurleger Wagner hebben - in ruil voor geld - in een interview met de Russische mensenrechtenorganisatie Gulagu.net toegegeven dat ze in Oekraïne gruwelijke oorlogsmisdaden hebben gepleegd. “Ik schoot een 5-jarig meisje in het hoofd”, getuigt één van hen. De militairen kregen de orders naar eigen zeggen van Wagnerbaas Jevgeni Prigozjin, die hen beval om alle Oekraïners uit te roeien.
 
De soldaten, Azamat Uldarov en Alexei Savichev, zijn ex-gevangenen. Nadat ze door Poetin werden gepardonneerd, werden ze door Wagnerbaas Jevgeni Prigozjin gerekruteerd en belandden zo aan de Oekraïense frontlinie.

In het interview met Vladimir Osechkin, de oprichter van Gulagu.net, bekenden de soldaten dat ze in Oekraïne talloze gruwelijke oorlogsmisdaden begingen. Ze onthulden huiveringwekkende details van het moment waarop ze meer dan twintig Oekraïense kinderen en tieners vermoordden, en ze een put met daarin 60 gewonde gevangenen lieten ontploffen. Dat alles moesten ze doen op bevel van Prigozjin, beweerden ze.

In het interview vertelde Uldarov dat de Wagnerbaas van de mannen eiste dat ze de Oost-Oekraïense steden Bachmoet en Soledar volledig moesten opruimen. Alle inwoners – onder wie ook vrouwen, kinderen en ouderen – moesten koste wat het kost worden uitgeroeid. Geloof me of niet: volgens mij deden ze dat met veel plezier - en, van dat menstype lopen er in onze gewesten miljoenen rond. Het is dan ook te hopen dat er hier geen oorlog komt...

Uldarov bekende dat hij een klein meisje vermoordde. “Ze was aan het wenen, het was een klein kind, 5 oud. En ik schoot haar in het hoofd. Ik had geen keuze.” De soldaat vertelde dat hij eveneens een kelder van een appartementsgebouw met zo’n 400 Oekraïense burgers moest ontruimen. Ongeveer 40 van hen waren kinderen.

Beide mannen deden alles op bevel van de commandant. Toegegeven: weigeren stond gelijk aan executie. “Ik mocht niemand laten ontsnappen. Niemand. We hadden het bevel gekregen om iedereen uit de weg te ruimen”, klonk het. “We doodden iedereen: vrouwen, mannen, gepensioneerden en kinderen, in het bijzonder de kleinsten.” Deze gruwelijkheden vonden volgens Uldarov vorige maand plaats.

De Rus bekende voorts dat Wagnerleden regelmatig oefenen hoe ze Oekraïense soldaten moeten vermoorden. “Voornamelijk met een mes. We snijden hun keel door en we filmen het. Toen Prigozjin zei dat we een hamer moesten gebruiken, namen we er één en doodden we daar iemand mee. Dat is zijn methode. Hij is een verschrikkelijk persoon”, aldus Uldarov over de Wagnerbaas.

“Tieners zijn geen burgers”

Ook Savichev bekende dat hij in totaal “meer dan twintig” Oekraïense tieners doodschoot. “Vreedzame bewoners liepen naar buiten. We hadden een bevel gekregen om iedereen van 15 jaar en ouder tegelijk neer te schieten. Meer dan twintig mensen werden doodgeschoten. Zeker tien van hen waren tussen 15 en 17 jaar oud”, zei hij. Gevraagd naar hoeveel ongewapende burgers de Rus heeft gedood, antwoordde hij dat 15-jarige Oekraïners “moeilijk burgers kunnen worden genoemd”.

Savichev had het voorts over hoe hij samen met andere Wagnerstrijders granaten in een put moest werpen waarin eerder een 60-tal gewonde gevangenen waren gegooid. “Ze waren aan het ademen en leefden dus nog, maar ze schreeuwden niet”, aldus Savichev.

Tijdens het interview, dat in totaal 77 minuten duurt, zegden geen van beide soldaten dat ze spijt hebben van hun daden. Meer nog, Uldarov benadrukte zelfs dat hij graag naar het front zou willen terugkeren om de strijd tegen de Oekraïners voort te zetten. Maar, dat gaat niet, omdat ze op dit moment ergens in Rusland verblijven, ondergedoken. Want, dat interview had volgens het Kremlin nooit mogen plaatsgrijpen...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht