ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Drie krachten in actie waardoor energieën vrijkomen én getransformeerd

Vooral arme mensen zijn er meestal de dupe van.
door Tsenne Kikke - zondag 2 april 2023 16:56

Beste eclecticus,

Om te beginnen: het ontstaan van een orkaan of tropische storm is een proces dat nog niet helemaal duidelijk is. Volgens mij heeft het veel te maken met omzetting van energie. Als ik ooit nog eens op Aarde terechtkom (hetgeen ik sterk betwijfel), maak ik er misschien een studie van. Maar, vraag me niet waarom - want 'k weet het ook niet. Tenslotte houden we ons met de levenden bezig, hé! :-)

Orkanen - cyclonen - tornado's: drie krachten aan het werk

Tropische stormen hebben een windsnelheid van 17 m/s of meer. Het systeem wordt een orkaan genoemd als de windsnelheid boven de 32 m/s komt. Orkanen ontstaan altijd boven zee, kunnen dagen of weken duren en zijn soms wel zo groot als heel Nederland of België. Boven het land neemt de kracht van een orkaan af. Tornado's ontstaan boven land, duren een paar seconden of uren en zijn maximaal een paar kilometer breed.

Zo is convectie boven warm oceaanwater de belangrijkste energiebron van een tropische depressie. Eenmaal boven land wordt de kracht snel minder. Stijgt de windsnelheid waarmee een tropische depressie gepaard gaat boven windkracht 8, dan spreekt men van een tropische storm en krijgt deze een naam.

Alle tropische depressies, dus ook tropische cyclonen, voldoen aan drie kenmerken: (1) voldoende atmosferische convectie, (2) een gesloten circulatie (dat wil zeggen: volledig rond en niet onderbroken door een front), en (3) een warme kern: de warmste lucht bevindt zich in het oog van de depressie. Het opvallendste kenmerk van een tropische cycloon is het oog met de laagste luchtdruk en de grote windsnelheden rond dit centrum, terwijl de windsnelheid en bewolking in het oog gering zijn of niet aanwezig. Daarnaast is er zware regenval en kunnen stormvloeden in kustgebieden zware overstromingen veroorzaken.

Een tropische cycloon heeft rond het centrum een hoge en brede wolkenmuur van cumulonimbiwolken met aan de bovenzijde naar buiten uitwaaierende wolkenbanden en hoge cirrusschermen. Deze muur ontstaat door convectie. Dit is een zichzelf stimulerend fenomeen van het verdampen en condenseren van relatief warm zeewater. Zeewater verdampt en stijgt op. Deze damp condenseert (het gaat regenen) en daarbij komt energie vrij. Deze energie doet de lucht opstijgen, waardoor de luchtdruk daalt, de nog aanwezige waterdamp afkoelt en condenseert. Door de dalende luchtdruk wordt vochtige lucht uit de omgeving aangezogen. Deze condenseert (het gaat harder regenen) en er komt energie vrij, waardoor de luchtdruk verder daalt (het gaat harder waaien).

Bron: Wikipedia

Herlees het eventueel, beste eclecticus, en pas ditmaal 'Boven is gelijk aan Beneden' toe. Totaal losstaande daarvan vermeldde ik vorig jaar in een blog het volgende...

Soms durf ik tijdens het betreden van 'mystieke paden' ook weleens grenzen overschrijden - want, tussen al de Leugens treft men hier en daar soms een beetje Waarheid aan. Zo kan één zinnetje in een boek jouw gehele denken in positieve zin 'overhoop werpen'.

Zo was ik indertijd gefascineerd door de uitspraken van Seth. Bijvoorbeeld: door te lezen dat mensen het klimaat zouden kunnen beïnvloeden, waaronder: het onbewust aantrekken van felle regens, hevig stormweer, overstromingen, en zo meer.

Zo schreef ze: "You do not simply react to the weather. You help form it, even as you breathe the air and then send it outward again. The brain is a nest of electromagnetic relationships that you do not understand. In certain terms it is a controlled storm."

En: "A rock in a stream will divide the water so that it must flow around the impediment. Your emotions are quite as real as rocks. Your collective feelings affect the flow of energy and their force - in terms of natural phenomena - can be seen quite clearly in a thunderstorm, which is the exteriorized local materialization of the inner emotional state of the people experiencing the storm."

Alhoewel ik er moeilijk enig geloof aan kon hechten, moest ik over de jaren wel enigszins toegeven dat de meeste natuurrampen vooral in gebieden plaatsgrijpen waar arme mensen wonen. Anders gezegd: mensen, die zich waarschijnlijk over de meeste (denkbeeldige) zaken onnodige zorgen maken, innerlijke stormen veroorzaken, zich er ook automatisch vergroeien, en zodoende collectief de atmosferische storingen creëren, of aantrekken. Noteer daarbij dat in zeer veel gevallen mensen van een bepaald type aangetrokken worden door anderen van hetzelfde type.

Zo konden we vandaag lezen dat er bij de tientallen tornado's, die in de nacht van vrijdag op zaterdag over diverse Amerikaanse staten trokken, zeker 24 doden waren gevallen. Negen van hen zijn om het leven gekomen in één dorp in de staat Tennessee, vier mensen in het stadje Wynne in Arkansas, drie in Indiana en vier in Illinois. Vooral in de staat Arkansas was de schade groot.

Deze tornado's kwamen er amper een week nadat zeker 26 mensen om het leven waren gekomen en tientallen gewond bij een uitzonderlijke wervelwind in de staat Missisippi, waarbij meer dan 100.000 huizen werden beschadigd en duizenden huishoudens zonder stroom kwamen te zitten.

"At least 26 deaths have been reported in Mississippi and Alabama after a dozen tornadoes tore through the two states. Half of the deaths were in the Delta town of Rolling Fork, where a violent tornado with a nearly 60-mile path struck a predominantly Black community; roughly 21% of residents there live in poverty."

Nota: wat hierboven staat, zijn gewoonweg enkele uitgangspunten waarop nieuwe studies kunnen worden gebaseerd. Anderzijds kan 'de moraal van dit verhaal' jou inspireren om je niet met jouw gevoelens en gedachten te blijven identificeren. Tenslotte zijn ze niet van jou, maar doemen automatisch op, nietwaar? Stop dus met jezelf ermee te vergroeien. Toegegeven: dat gaat niet op een-twee-drie...: wees dan ook geduldig met jeZelf. Iemand die vandaag leert fietsen, kan niet onmiddellijk aan een Ronde van Frankrijk deelnemen. Maar, dit wist je al: nu nog dagdagelijks toepassen...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht